Visszatér a kánikula

Győr+ Fotó: Pixabay
2024.08.23. 06:38

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik csak időnként a napfényt. Csapadék sehol sem várható. Nyugaton és a Dunántúl északi felén több helyen is élénk lesz a délies szél. Délután 29 és 36 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Szombaton folytatódik a száraz, napos-fátyolfelhős idő. A Dunántúlon többfelé megélénkül a délies szél, északnyugaton egy-egy erős széllökés is előfordulhat. A hajnali 12-21 fokot követően délután 32-37 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap tovább fokozódik a kánikula, a legmelegebb órákban 33-38 fokra számíthatunk. Sok napsütésre van kilátás, továbbra is csak fátyolfelhők lehetnek felettünk, így esni ezen a napon sem fog. Napközben helyenként a Dunántúlon élénk lehet a délies szél, majd este északnyugaton és nyugaton az északnyugatira forduló szél támadhat fel.

Hétfőn egy száraz hidegfront hatására sokfelé élénk, erős, néhol esetleg viharos lesz az északi-északnyugati szél. Ez a hidegfront a jelenlegi számítások szerint említésre méltó csapadékot sehol sem okoz majd, és sokfelé továbbra is napos időben lesz részünk. Nyugaton és északnyugaton 27-30, máshol 31-38 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban. Kedden is sok napsütésre számíthatunk, a legtöbb helyen csapadék továbbra sem várható. A szeles időben 30 és 37 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás | #kánikula | #nyár | #szél |