Hétfőtől újra kétirányú a Mónus Illés utca

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2024.08.23. 10:39

Jó hír az autósoknak és persze a buszozóknak is, hogy hétfőtől visszaáll az eredeti forgalmi rend a Mónus Illés utcában. Ahogy arról korábban a Győr+ Média elsőként számolt be, az elmúlt hetekben felújították az utcában található buszmegálló felületét, a munkálatok idejére pedig korlátozták a forgalmat és a buszok is terelőúton jártak.

Napra pontosan egy hónapja, vagyis július 23-án számoltunk be arról, hogy komoly munka, ezzel együtt pedig komoly forgalmi változás kezdődött a nádorvárosi Mónus Illés utcában.

Az elmúlt évtizedekben teljesen tönkrement a megálló előtti útfelület, megérett már a felújításra. A szakemberek összetett beavatkozásra készültek, erről még a munkák megkezdése előtt beszélt az útkezelő igazgatója. ”Teljesen összetöredezett az aszfalt, a felújítás során ezt a nyomvályús, tönkrement felületet eltávolítjuk, kicseréljük a szegélyköveket is, bazaltbeton burkolatot kap a megálló felület”– mondta korábban Máthé-Tóth Péter, a győri útkezelő igazgatója.

A Győr+ TV stábja pénteken újra a helyszínen forgatott. Mostanra ugyanis elkészült az új buszmegálló felület, igaz még körbe van szalagozva.

Augusztus 26-án, hétfőn üzemkezdettől azonban, vagyis kora reggeltől már használható lesz a fejlesztés. Visszaáll az eredeti forgalmi rend és a Mónus Illés utca újra kétirányúvá válik. És a buszok is megint meg tudnak állni, az immár kifogástalan megállóban. Előzetesen 4-6 hétre tervezték a mindenképpen szükséges beavatkozást, amit végül a lehető legrövidebb idő alatt, kevesebb mint 4 hét alatt, szakszerűen be is fejeztek.