Életet menthet a néma kézjel

Venesz Klaudia Fotó: police.hu
2024.08.23. 12:21

A közösségi médiában már egy ideje terjed egy egyszerű kézjel, amellyel a külvilág felé feltűnésmentesen tud kommunikálni az, aki bajba jutott. Ez a mozdulat most életet mentett: Kaposváron kért és kapott segítséget egy fiatal nő.

Egy ruhabolti eladó ismerte fel a tenyérbe hajtott hüvelykujj, majd a zárt kézfej felmutatásával adott, segítségkérő jelet Kaposváron. Egy fiatal nő élt ezzel az egyszerű, láthatatlan, nemzetközi jelzéssel, a kétségbeesett kódra az eladó azonnal reagált, értesítette a rendőrséget, akik azonnal elfogták és előállították a gyanúsítottat. A 23 éves férfi ellen párkapcsolati erőszak megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán látható a jelenet:

A nőnek óriási szerencséje volt azzal, hogy az eladó felismerte a segélykérést. A Magyar Rendőrség Facebook-oldalán is közzé tett videójában hívja fel a figyelmet erre az egyszerű, de életmentő mozdulatra:

A mozdulatsort érdemes elsajátítani és terjeszteni, mert valóban életet menthet!

Ha úgy érzi, segítségre szorul, hívja a nap 24 órájában ingyenesen elérhető Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot+36 80 205 520, vagy a NANE (Nők a Nőkért Együtt Erőszak Elleni Egyesület) ingyenes segélyvonalát a +36 80 505 101-es számon.