ETO FC: győzelem a hőségben

Győr+ Fotó: Vig Norbert
2024.08.25. 08:01

A Simple Liga nyitányán hazai győzelemmel kezdett az ETO FC Győr női labdarúgócsapata.

ETO FC Győr-Soroksár 3-0 (2-0)
Győr, 200 néző. V.: Pusztai.

ETO: Bíró – Öreg, Kovács L., Nagy F., Frajtovic (Jánosi, 65. p.), Sali, Abambila, Savanya (Tóth S., 77. p.), Horvathova (Kern, 46. p.), Kocsán (Németh V., 77. p.), White. Edző: Dörnyei Balázs. 

Soroksár: Ascher – Hanász, Nyúl, Buzás, Patkós, Mucsi, Földvári, Schmidt (Miszlai,78. p.) , Jákri, Benke, Czinege. Edző: Dukon Béla. 

Gsz.: Kocsán, White, Savanya.

Nagy hőségben kezdődött a bajnokság első mérkőzése, amelyen az ETO továbbra is több meghatározó játékosát nélkülözte, ám akik a pályán voltak, már az első perctől nyomás alatt tartották a vendégek kapuját. A hazai fölény a 10. percben érett góllá, amikor White tört be a bal oldalon a 16-os belülre, beadását Kocsán közelről lőtte a hálóba. 1-0. A 24. percben növelte előnyét a győri együttes, Savanya jobb oldali szögletét White fejelte a léc alá. 2-0. A 42. percben előbb Nagy F., majd pedig White szerezhetett volna újabb gólt, de nagy helyzetben, mindketten rosszul céloztak .

Fordulás után, újabb gyors hazai találat következett: egy védőkről lepattanó labdát Savanya 18 méterről bombázott a kapuba. 3-0. A 61. percben White-t lerántották a büntető területen belül, de a játékvezető sípja, meglepetésre, néma maradt.

Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen az ETO hetven percig ötletesen, gólerősen játszott a lelkesen, agresszívan futballozó Soroksár ellen, és ez sikeres bajnoki nyitányt eredményezett számára.

Dörnyei Balázs: “A bajnoki rajt sosem könnyű, a pozitívumok mellett természetesen voltak hibáinak is, amelyek kijavításán fogunk dolgozni a következő héten. A győzelemnek örülünk, gratulálok a csapatnak!”

Forrás: eto.hu

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |