Kis felfrissülés érkezik

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2024.08.26. 06:18

Augusztus végén is kitart a kánikula, néhány fokos csökkenésre lehet csak számítani a hét elején.

Hétfőn egy hidegfront hatására sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és néhol északkeleten erős lesz az északias szél. Ez a hidegfront csak kevés helyre hozhat futó záport, esetleg zivatart, továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. Nyugaton és északnyugaton 28-31, máshol 32-37 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.

Kedden a napsütés mellett átmenetileg erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Reggel főként a Dunántúlon, délután a középső és keleti tájakon alakulhat ki szórványosan zápor, zivatar. Élénk, nyugaton és néhol északkeleten, valamint zivatarok környezetében erős lesz az északi-északkeleti szél. Kora reggel 15-23, a délutáni órákban 28-36 fokot mérhetünk, a legmelegebb a Dél-Alföldön lesz.

Szerdán csak elvétve a Dunántúlon alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. a napsütésé lesz a főszerep. Hajnalban 15-22, délután 30-36 fok várható. Az északkeleti szél főként a Dunától keletre lehet élénk.

Csütörtökön és pénteken is sok napsütésre van kilátás, a legtöbb helyen száraz marad az idő, legfeljebb egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg zápor, esetleg gyenge zivatar. Többfelé élénk marad az északi-északkeleti szél. Délutánonként 31-36 fokot mutathatnak a hőmérők. – írja az idokep.hu.

Kapcsolódó témák: #hőség | #időjárás | #kánikula | #nyár |