Záporok, zivatarok frissíthetnek reggel, de tart a kánikula

Győr+ Fotó: Pixabay
2024.08.27. 06:22

Délelőttől persze ismét fokozatosan emelkedik a hőmérséklét, szóval a kánikula még tart, mindenki vigyázzon magára!

Kedden a napsütés mellett átmenetileg erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Reggel főként a Dunántúlon, délután elsősorban a középső és keleti tájakon alakulhat ki szórványosan zápor, zivatar. Élénk, nyugaton és néhol északkeleten, valamint zivatarok környezetében erős lesz az északi-északkeleti szél. Kora reggel 15-23, a délutáni órákban 29-36 fokot mérhetünk, a legmelegebb a Dél-Alföldön lesz.

Szerdán a napsütésé lesz a főszerep, elvétve egy-egy zápor, zivatar a Dunántúlon alakulhat ki. Hajnalban 15-22, délután 30-36 fok várható. Az északkeleti szél főként a Dunától keletre lehet élénk.

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, legfeljebb egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg zápor, esetleg gyenge zivatar. Keleten és néhol délen élénk marad az északkeleti szél. Délután 31-36 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken folytatódik a napos, meleg idő, csapadék nem valószínű. Időnként az Alföldön támadhat fel néhol a légmozgás. 31-36 fokig melegszik a levegő délutánra. Hétvégén már kialakulhatnak frissítő zivatarok, a hőség azonban még a legtöbb helyen kitart. – írja az idokep.hu.

Kapcsolódó cikkünk:
Kapcsolódó témák: #időjárás | #kánikula | #nyár |