Mávinform: a miskolci és a szolnoki vonal járatai térhetnek vissza először a Keletibe

MTI Fotó: MÁVINFORM
2024.08.27. 07:13

A Keleti pályaudvar bevezető vágányain kedd reggelre befejezték a helyreállítási munkálatok nagyrészét, Kőbánya felső felé már mindhárom vágányon zavartalan a forgalom, Ferencváros felé (Kelenföld felé) az egyik vágányon már közlekedhetnek a vonatok, a másik vágány várhatóan déltől lesz használható.

8 óra:

A Keleti pályaudvar bevezető vágányain kedd reggelre befejezték a helyreállítási munkálatok nagyrészét, Kőbánya felső felé már mindhárom vágányon zavartalan a forgalom, Ferencváros felé (Kelenföld felé) az egyik vágányon már közlekedhetnek a vonatok, a másik vágány várhatóan déltől lesz használható.

A pályaudvar bevezető vágányain fennálló korlátozás miatt néhány vonatnál 5-10 perces késésekre, a megszokottnál hosszabb várakozásra kell számítani.

Már az újszászi és a hatvani vonal elővárosi vonatai is, valamint a pécsi és kaposvári IC-k is a teljes útvonalon, a Keleti pályaudvarig közlekednek. A Keleti pályaudvar és Rákos között már nem indulnak pótlóbuszok, a H8-as héven, valamint a Kőbánya felső és Rákos állomás eléréséhez ajánlott BKK járatokon már nem érvényesek a vasúti jegyek. Az S76-os vonatok mindegyike is már Rákosig közlekedik.

Hegyeshalmi vonali belföldi és nemzetközi vonatai:

  • A hegyeshalmi fővonal felől a vonatok már a Keleti pályaudvarra érkeznek, így a Hegyeshalomból 5:57-kor elindult távolsági személyvonat (9307) és a Kálmán Imre EuroNight (EN 463) is.
  • Kora délutánig még a soproni és szombathelyi IC-k Budapest-Kelenföldre érkeznek és onnan is indulnak. Az M2-es és M4-es metró teljes vonalán a vasúti jegyek délig érvényesek.
  • A Keleti pályaudvarról 9:40-kor Salzburgba induló Railjet (12062) és a 10:40-kor Bécsbe induló Liszt Ferenc EuroCity (EC 142) még Kelenföldről indul.
Augusztus 27. 5 óra:

Kedd hajnalban és reggel fokozatosan tudja fogadni és indítani a vonatokat a Keleti pályaudvar az érintett vonalakon. Továbbra is számítani lehet arra, hogy egyes vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak a Keleti helyett. Előbb a hatvani, miskolci, valamint az újszászi, szolnoki, illetve békéscsabai vonalon térhet vissza a vonatforgalom a teljes vonalára. A pécsi és a győri, hegyeshalmi vonal belföldi és nemzetközi távolsági vonatai reggel még Budapest-Kelenföld állomásra érkeznek és onnan is indulnak, – várhatóan 9 óráig.

Korábban írtuk:

Hozzátették ugyanakkor: a pécsi és a győri, hegyeshalmi vonal belföldi és nemzetközi távolsági vonatai reggel még Budapest-Kelenföld állomásra érkeznek és onnan is indulnak, várhatóan 9 óráig.

Megerősítették: kedd hajnalban és reggel fokozatosan tudja fogadni és indítani a vonatokat a Keleti pályaudvar az érintett vonalakon. Továbbra is számítani kell azonban arra, hogy egyes vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak a Keleti helyett.

A hajnali és reggeli időszakban – a hétfőivel azonosan – a BKK érintett járatain még elfogadják a vasúti jegyeket.

A vasúttársaság kedd reggel még a hétfői pótlás szerint közlekedteti a pótlóbuszokat a Keleti pályaudvar (Kerepesi úti buszvégállomás) – Kőbánya felső (Albertirsai út) – Rákos vasútállomás szakaszon. A buszok folyamatosan indulnak – írták.

A Keleti pályaudvar előtt vasárnap este kisiklott a Claudiopolis nevű, Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija. A balesetben senki nem sérült meg, de azóta jelentős fennakadások vannak a vasúti közlekedésben.

Korábban írtuk:
Kapcsolódó témák: #baleset | #közlekedés | #MÁV |