Zsigmond Barna Pál: felelőtlen a brüsszeli migrációs politika

MTI Illusztráció: police.hu
2024.08.27. 10:52

Felelőtlen a brüsszeli migrációs politika, és Magyarországot büntetik - mondta Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden reggel.

A műsorban elhangzott: Németoroszágban a közelmúltban is több migránshátterű késes támadás történt. Legutóbb Solingenben három halálos áldozata és nyolc sebesültje volt egy támadásnak, amellyel egy szír férfit gyanúsítanak a német hatóságok. A parlamenti államtitkár elmondta: kifejezte részvétét az eset miatt az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi parlamenti delegációnak, amely a napokban az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának járt.

Zsigmond Barna Pál kiemelte: a nyugat-európai nagyvárosokban folyamatosak az ilyen támadások, ezért kell fellépni az illegális migráció ellen. Az ottani kiutasítási határozatoknak azonban csak a 22 százalékát tudják végrehajtani. Németországban pedig még beszélni is alig lehet erről, nem engedi az ottani mainstream balliberális média.

Úgy folytatta: ezzel szemben a magyar modell hatékony: a kérelmeket még a határon kívül kell elbírálni, a határokat hatékonyan kell védeni, az embercsempészek ellen határozottan fel kell lépni, a kiutasításnak működnie kell, a segítséget pedig oda kell vinni, ahol baj van. Brüsszel mégis a rossz rendszert tartja fenn az elhibázott migrációs paktummal.

Magyarország a schengeni rendszer alapján teljesíti kötelességét, több mint 2 milliárd eurót költött a határok védelmére egész Európa érdekében, Brüsszel mégis “minket büntet”, sokezres migráns kvótát, migráns táborok felállítását írja elő, pedig akik már bejöttek, azokat alig lehet kiutasítani. Az Európai Unió Bírósága pedig példátlan bírságot szabott ki Magyarországra – emlékeztetett a parlamenti államtitkár.

Zsigmond Barna Pál a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta: az európai közvélemény többsége is elutasítja a brüsszeli migrációs politikát, de a brüsszeli balliberális elit felelőtlenül játszik az emberek életével, nem akarja meghallani az emberek hangját, csak a “Soros-tervet” erőlteti, hogy minél több illegális migránst juttasson be az unióba.

Kapcsolódó témák: #Brüsszel | #migráció | #migránsválság |