Döntött a bíróság az óvári késelő letartóztatásáról

Szerző és fotó: Venesz Klaudia
2024.08.27. 11:03

Törékeny, fiatal nőt vezettek be a Győri Járásbíróság épületébe kedden délelőtt. A 19 éves nő letartóztatásáról döntöttek: ő a gyanúsítottja a hétvégi, mosonmagyaróvári, több ember ellen elkövetett késelésnek.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség indítványozta a 2024. augusztus 24. napján délután, Mosonmagyaróváron több embert megkéselő nő letartóztatását – áll az ügyészség közleményében. Az indítvány szerint a 19 éves nő a lakásukon minden ok nélkül, többször megszúrta édesapját és nagyanyját egy konyhakéssel, majd elment otthonról. Ezután az utcán egy ismeretlen férfihez is odament, majd a „megölhetlek?” kérdést követően őt is megszúrta. A szúrások következtében a nő édesapja súlyos életveszélyes, a nagymama súlyos, maradandó sérüléseket szerzett.
Ezt követően egy dohányboltban kezdett dulakodni az eladóval, aki megpróbálta a nőtől elvenni a kést, de a gyanúsított karján és a vállán is megszúrta őt, majd távozott. Végül a terhelt egy másik dohányboltba ment, ahonnan kizavarta az eladót, elbarikádozta magát és törni-zúzni kezdett. A lány ámokfutását végül a Terrorelhárítási Központ állította meg. A további két áldozat könnyebben sérült.

Tekintettel arra, hogy a szökés, bűnismétlés és elrejtőzés eshetősége is fennáll, az ügyészség indítványozta a letartóztatását.

Az elkövető szervezetében többféle kábítószert is találtak, és az ügyhöz kapcsolódik, hogy a fiatal nő eltűnését nem sokkal korábban édesapja jelentette.

A rövid tárgyalás után dr. Havasiné dr. Kulcsár Petra ismertette az ügy körülményeit. A sajtószóvivő elmondta, hogy tekintettel a bűnismétlés, valamint a szökés és elrejtőzés lehetőségére, a bíró elrendelte a fiatal nő előzetes letartóztatását egy hónap időtartamra. Hozzátette, hogy a terhelt egy korábbi, kábítószerrel és más ügyekkel kapcsolatos büntetőeljárás során elérhetetlenné vált, ezért is indokolt a fogva tartása, továbbá a döntést megalapozta az is, hogy tettét a családtagjainak sérelmére követte el.

A sajtószóvivő elmondta azt is, hogy a fiatal nő a tárgyalás során végig együttműködő volt, de vallomást nem tett, a tárgyalást követően büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. Az eljárás során elmeorvosi szakértő bevonását is kérték.