Két éremmel tért haza a győri egyetem hallgatója a világbajnokságról

Győr+
2024.08.27. 12:37

Rumi Gergő, a Széchenyi István Egyetem hallgatója két érmet szerzett a kajak-kenu egyetemi világbajnokságon. A Győri Vízisport Egyesület versenyzője kiváló teljesítménnyel járult hozzá ahhoz, hogy Magyarország végezzen az éremtábla élén.

A portugáliai Montemorban rendezték az idei kajak-kenu egyetemi világbajnokságot augusztus 21–24. között, amelyen a magyar küldöttség nagyszerű teljesítményt nyújtva hazánkat az éremtáblázat élére repítette. Rumi Gergő, a Széchenyi István Egyetem rekreáció és életmód szakos hallgatója két éremmel járult hozzá a sikerhez. A Győri Vízisport Egyesület versenyzője egy arany- és egy ezüstérmet szerzett, Magyarország pedig nyolc arany-, hét ezüst- és öt bronzéremmel zárt az éremtáblázat élén.

Rumi Gergő előbb a kenu egyesek 200 méteres versenyében ért másodikként célba, majd a zárónapon az 500 méteres távon nem talált legyőzőre. A már féltávnál vezető győri versenyző végül a brit Thomas Lamberttel volt nagy csatában, de megőrizte első helyét, és ezzel megszerezte az aranyérmet.

„Az év legfontosabb eseménye a júliusi U23-as kajak-kenu-világbajnokság volt számomra, amelyen négyesben sikerült ezüstérmet szereznünk. Úgy készültünk azonban, hogy a formát kitoljuk a szezon utolsó nagy megmérettetéséig, az egyetemi vb-ig. Ez sikerült is, ami egy újabb ezüstöt és egy aranyérmet eredményezett” – fogalmazott Rumi Gergő. A kenus hozzátette, győriként nagyban megkönnyíti felkészülését, hogy a városban tanulhat és versenyezhet. Úgy látja, a Széchenyi-egyetem hallgatójaként zökkenőmentesen össze tudja egyeztetni az élsportot a felsőfokú tanulmányaival. „Jövőre mindenképpen szeretnék felnőtt világversenyre is kijutni, az U23-as világbajnokságon pedig egyesben is megméretni magamat” – árulta el terveit a sportoló.

Forrás: Széchenyi István Egyetem