Rutinos középhátvéddel erősít tovább az ETO

Győr+ Fotó: ETO FC Győr
2024.08.27. 15:07

A legutóbb a dunaszerdahelyi DAC csapatában futballozó Filip Kaša egyéves szerződést kötött a győri klubbal.

Az ETO átigazolási időszak lejárta előtt szerződtette a cseh középhátvédet, Filip Kašát. Az Ostravában született, 29 éves játékos a szlovák DAC csapatától érkezik Győrbe. Kaša tapasztalt védő, aki hosszú és sikeres karriert tudhat maga mögött, melyet Csehország és Szlovákia élvonalában épített. 

Pályafutását a cseh Baník Ostrava csapatánál kezdte, ahol 2014-ben mutatkozott be a felnőttek között. Innen 2016-ban szerződött Szlovákiába az MŠK Žilina csapatához, és mindjárt első évében megnyerte a szlovák bajnokságot. 2020-ban visszatért hazájába, és a Viktoria Plzeň gárdáját erősítette egészen 2023-ig, ahol szintén bajnoki címet ünnepelhetett, mielőtt a szlovák DAC csapatához igazolt volna. Karrierje során klubcsapataiban összesen 19 gólt szerzett, ami azt is jelzi, hogy az ellenfél kapuja előtt is veszélyt jelent.

Filip Kaša nemzetközi rutinnal is rendelkezik, ugyanis a Zsolna és a Plzeň gárdájával egyaránt szerepelt az európai kupaporondon, emellett hazája nemzeti csapatában is pályára lépett, a korosztályos válogatottakat végig járva, 2021-ben bemutatkozott a felnőttek között, amit ezután még egy fellépés követett.

Kaša komoly kihívásként tekint a győri játékra, mindent meg fog tenni, hogy az ETO erőssége legyen a magyar élvonalban.

“Jól érzem magam Győrben, nem ismeretlen környezetbe kerültem, mivel sok játékost ismerek a csapatból, többek között Skvarkát, akivel nagyon jó barátok vagyunk, együtt játszottunk Zsolnán, ahol bajnokságot nyertünk, tehát miatta is könnyű volt a döntés. Rövid ideje vagyok itt, ám azt tapasztaltam, hogy társaság jó az öltözőben, amit karakteres játékosok alkotnak. Bízom benne, hogy napról-napra jobban megértjük egymást a pályán és azon kívül is. Azért jöttem, hogy a csapat segítségére legyek, és egy erősebb bajnokságban tudjak bizonyítani. Nagy a motiváció bennem, hogy sikeres legyek a csapattal” – mondta Filip Kaša.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Győr | #igazolás | #labdarúgás | #sport |