Makacsul marad a kánikula

Győr+ Fotó: Depositphotos.com
2024.08.28. 06:36

Egyelőre úgy tűnik, igencsak ragaszkodik hozzánk a hőség: még mindig harminc fok felett lesz a hőmérséklet. Mindenki vigyázzon magára és figyeljünk egymásra is!

Szerdán a napsütésé lesz a főszerep, az ország nagy részén nem várható csapadék, legfeljebb nyugaton, délnyugaton lehet egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Hajnalban 15-23, délután 30-36 fok várható. Az északkeleti szél főként a Dunától keletre lehet élénk.

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, legfeljebb egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg zápor, esetleg gyenge zivatar. Az északnyugati tájak kivételével többfelé élénk marad az északkeleti szél. Délután 31-36 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hasonlóan meleg lesz pénteken is. Napos, csapadékmentes időre van kilátás. Az északi-északkeleti szél délen és keleten időnként megélénkülhet.

Hétvégén sem jön lényeges változás, marad a kánikula, hajnalonként 15-22, délutánonként 32-37 fokot mérhetünk. Túlnyomóan napos időben lesz részünk, csapadék nem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt, helyenként élénk lesz. – írja az idokep.hu.

Fotó: Depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #hőség | #időjárás | #kánikula |