Az iskolakezdésben segít a Karitász

J. Kovács Andrea Fotó: Marcali Gábor
2024.08.28. 18:11

Tanszerekkel és egyéb adományokkal segíti az iskolakezdésben a rászoruló családokat az Egyházmegyei Karitász.

A szerda délutáni ünnepélyes átadáson először Németh István plébános, az egyházmegyei Családbizottság titkára, majd Vajda Péter, a Pedró Pékség tulajdonosa szólt a gyerekekhez és szüleikhez. Az általuk korábban szervezett gyermeknapon befolyt összeget ugyanis szintén felajánlották a tanévkezdés megkönnyítésére. Az eseményen részt vett dr. Veres András megyéspüspök, aki megáldotta a tanszereket.

Lőrincz Attila, a Győri Egyházmegyei Karitász igazgatója a Győr+ Médiának úgy fogalmazott:  „A Katolikus Karitász idén is meghirdette a „Legyen öröm az iskolakezdés!” című programját, amiben évről évre a győri szervezet is részt vesz. Idén tanszerekkel támogattuk a családokat, 18 önkéntes csoportunk bevonásával. Központunkba most 22 kisdiákot várunk, akik a gyermeknapi adományokból beszerzett csomagokat vehetik át. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak tárgyi adományokkal, hanem személyes foglalkozással is hátrányos helyzetű embertársaink mellett álljunk. Ezért külön öröm számunkra, hogy egyik lelkes, gimnazista önkéntesünk fontosnak tartotta, hogy tanulási nehézségekkel küzdő társain segítsen. Többször korrepetálta őket, s a napokban örömmel újságolták, hogy mindegyiküknek sikerült a pótvizsgája. 

A Katolikus Karitász tanszervásárlási utalványait kiegészítve a győri püspökség adományával és saját szervezetünk keretéből mintegy 2,2 millió értékű támogatást tudtunk átadni összesen 215 nehéz sorsú gyermeknek az új tanév kezdetén” – mondta az igazgató.

Galéria: Marcali Gábor