Jótékonyan rotyogott a lecsó a vásárcsarnoknál

Földvári Gabriella Fotó: O. Jakócs Péter
2024.08.29. 14:15

Csütörtökön immár második alkalommal rendeztek jótékonysági lecsófőzést a vásárcsarnoknál. Összesen 50 kilogramm paradicsomból, 100 kiló paprikából és 20 kiló hagymából készült a nyári étel, amely 5 bográcsban rotyogott. A vásárlók pedig kedvezményes áron juthattak a hozzá az alapanyagokhoz.

Németh Kornélia, a Győr-Szol Zrt.  piacok és vásárcsarnok csoportvezetője arról tájékoztatott, hogy a jótékonysági főzések egyik célja a vásárcsarnok népszerűsítése, a kereskedők segítése, a másik pedig a rászoruló szervezetek támogatása.

Az étel alapanyagát Szakács Orsolya és Markó Vendel kereskedők ajánlották fel. Öt csapat jelentkezett a főzésre, közülük választotta ki a zsűri – Nagy Dávid (Győr-Szol), Horváth Péter gasztroblogger és Bogdán György vásárló – a legfinomabb lecsót. A nyertes a Biribal Kft. csapata lett, Zelene Csaba vezetésével, akik egy serleggel és oklevéllel lettek gazdagabbak az élményen túl.

Az elkészült ételeket meg is kóstolhatták a vásárlók, a kóstolásért felajánlott összeget pedig ezúttal a mindszentpusztai Mit tehetnék érted? Autista Otthon Alapítvány kapja, amely elsődleges feladatának az autizmussal élők életminőségének javítását tartja.

Ezen a csütörtökön a szervezet tagjainak saját készítésű termékeit is árulták. Kertainé Salamon Izabella az alapítvány munkatársa elmondta, elhozták a piacra azokat a termékeket, amit a fiatok készítenek, szőnyegeket, fonott kosarakat. Az ebből és a lecsó kóstolásból befolyt összegből újabb munkaeszközöket vásárolnak és újabb tárgyakat készítenek a fiatalok.

A jótékony lecsófőzésből összesen több, mint 161 ezer Ft gyűlt össze.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr | #jótékonyság | #lecsófőzés | #vásárcsarnok |