Korábbi belga válogatott csatlakozott pályaedzőként az ETO-hoz

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.08.30. 15:45

Bernd Thijs személyében korábbi belga válogatott labdarúgó segíti Borbély Balázs munkáját.

Lipták Zoltán mellett még egy pályaedző segíti Borbély Balázs munkáját. A belga Bernd Thijs 1978. június 28-án született a belga Hasselt városában. Pályafutása során hazájában szerepelt a Standard Liège, a Genk és a KAA Gent gárdáiban, külföldön pedig játszott a német Borussia Mönchengladbach és a török Trabzonspor csapataiban. A védekező középpályásként bevethető egykori játékos hazája válogatottjával szerepelt a 2002-es világbajnokságon is, tehát komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik. 

Pályafutása lezárása után Belgiumban kezdte edzői karrierjét, a Gentnél volt pályaedző, majd megfordult az Al-Raed és az Al-Ahli csapatánál, legutóbb pedig a Standard Liège asszisztens edzője volt. Ezeket a tapasztalatait szeretné kamatoztatni az ETO szakmai stábjában is, keményen dolgozik a jövőben, hogy a csapat elérje céljait.

Steven Vanharen sportigazgató fontosnak és örömtelinek érzi, hogy a tapasztalt szakember csatlakozott a stábhoz.

„Úgy gondolom, hogy nagyon jó dolog a csapatunk számára, de a technikai stáb számára is, hogy valaki olyan tapasztalattal rendelkezik, mint Bernd, és csatlakozik a hozzánk. Nemzetközi szinten edzőként és játékosként is nagy tapasztalattal rendelkezik, és nagyon örülök, hogy itt van, hogy a lehető legteljesebb mértékben támogassa a stábunkat és a vezetőedzőnket.”

Forrás: eto.hu