Nyári forrósággal lépünk át az őszbe

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.08.31. 08:05

Szombaton napos, túlnyomóan száraz időre van kilátás. Hűsítő zápor, zivatar csak elvétve, elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő. A kánikulán az északnyugati tájak kivételével többfelé élénk északkeleti szél enyhíthet. Délután 32-37 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap is csak kevés felhő lesz az égen, csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödhet az északkeleti szél. Hajnalban a legtöbb helyen 16 és 22 fok között alakulnak a minimumok. A legmelegebb órákban pedig 31-36 fok várható.

Hétfőn sem lesz változás, sok napsütésre és hőségre kell készülni. Északnyugaton növekedhet meg kissé a fátyolfelhőzet, de csapadék nem várható. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 31-36 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden és szerdán is forró, napos időjárás jön kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Egy-egy zápor, zivatar szerdán előfordulhat. Kedden a Kisalföldön a déli, szerdán északkeleten a keleti, északkeleti szél lehet élénk, néhol erős. Délutánonként 32-38 fokra van kilátás.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás | #kánikula | #nyár | #ősz |