Húsgombóc paradicsomos spagettivel

Győr+ Fotó: Győr+ Média
2024.09.01. 10:31

Hétfőn a gyerekek felveszik a hátukra az iskolatáskát, és megkezdődik a sokak által várt vagy éppen nem várt iskola. A nyári szünidő után nehéz visszaszokni az iskolapadba, furcsa lesz korán kelni, és a nagyi szünidei finomságai után a menzán ebédelni.

Kovacsics „Koksza” István, a Panír séfje, aki maga is gyakorló apuka, egy igazi gyerekek kedvencét ajánl, amit közösen is elkészíthetünk. Ráadásul 15 perc alatt, könnyen beszerezhető alapanyagokból.

Hozzávalók négy főre:
20 dkg darált sertéshús
35 dkg spagetti
paradicsompüré
salotta hagyma
fokhagyma
olívaolaj
petrezselyem
oregánó

Egy serpenyőre lesz csak szükségünk. Olívaolajat öntünk bele, a száraz tésztát rátesszük az olajra, jöhet a felszeletelt fokhagyma, az apróra vágott salotta hagyma és a petrezselyem. Friss oregánóval ízesítjük. Passzírozott paradicsomot vagy paradicsompürét öntünk hozzá. Most következik a húsgombóc: a darált húst nagyon egyszerűen csak sóval és borssal összegyúrjuk, és apró gombócokat formázunk. A gombócok is a serpenyőbe kerülnek. Sózzuk, borsozzuk az egészet, aki szeretne, egy kis cukrot is tehet bele. Nincs más hátra, mint vízzel felönteni az egészet, mégpedig annyival, ami kényelmesen ellepi. A serpenyőt lefedjük, tűzhelyre tesszük, kb. 15 perc alatt el is készül. Félidőben keverjük meg, hogy a tészta ne ragadjon össze. Tálalásnál, ha a gyerekek szeretnék, reszelt sajtot is szórhatunk rá.

A Panír korábbi adásában mutattuk az elkészítés módját is:

Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #Panír |