Az olimpia után is lendületben

„A vb-ezüst feltette a koronát az évemre”

Szigeti Sándor Fotó: kajakkenusport.hu
2024.09.01. 16:31

Ajándék volt az olimpia Takács Kincső számára! A kiváló győri kenus azonban nem állt itt meg, Párizs óta egy világbajnoki ezüstöt és két magyar bajnoki címet is begyűjtött.

„Nagy ajándék volt, hogy a tokiói játékok után a párizsi ötkarikás játékokon is szerepelhettem. Felszabadultabban és jókedvűbben versenyeztem, mint Japánban. Minden napot úgy zártam le, hogy jól érzem magam, az edzéseim jól sikerültek, és közben élveztem az igazi olimpiai hangulatot. Amikor eljött a verseny napja, ez a jó érzés megmaradt bennem, egyre jobban sikerültek a futamok, a végére pedig minden összeállt. Nagyon boldog vagyok, hogy egy ennyire erős mezőnyben bekerültem az olimpián az A-döntőbe, és hogy nyolcadikként zártam a kenu egyesek kétszáz méteres sprint távján” – nyilatkozta lapunknak Kincső, aki hozzátette, volt még egy oka annak, hogy igazán emlékezetes marad számára Párizs:

„Erre az olimpiára a családom is el tudott jönni. A helyszínen szurkolt nekem a kisfiam, az édesanyám, a párom, bátyám, a nővérem és a férje. A sorsdöntő középfutam után el is érzékenyültem, mert nagyon sokat dolgoztam ezért az eredményért. Ha visszagondolok, mi történt, még mindig mosolygok. Az olimpia után megszámlálhatatlanul sok kedves gratulációt kaptam, amit ezúton is nagyon köszönök.”

Kincső a játékok után is lendületben maradt: két magyar bajnoki címet gyűjtött be párosban, majd a nem olimpiai számok üzbegisztáni világbajnokságán egy kiváló ezüstérmet szerzett a mix páros versenyszámban, a dunaújvárosi Hajdú Jonatánnal egy hajóban. Ebben a számban ez az eddigi legjobb magyar eredmény.

„A világbajnoki ezüstérem feltette a koronát az évemre, hiszen az olimpia után dobogóra állhattam egy világeseményen. A hosszú szezon után most a pihenés jön, a napokban leülünk az edzőmmel, Szabados Krisztiánnal, és átbeszéljük a további menetrendet, és az új szezonban aszerint dolgozunk tovább” – zárta a beszélgetést Takács Kincső.

Kapcsolódó témák: #kajak-kenu | #sport |