Új, modern, többfunkciós köztéri ivókútnál lehet felfrissülni Szabadhegyen

Győr+ Illusztráció: Pixabay, Pannon-Víz Zrt.
2024.09.01. 19:07

A nemrégiben az Ipar úton létesített többszintes, jól bevált ivókút mintájára egy újabb antibakteriális kutat helyeztünk üzembe az önkormányzat megbízásából Szabadhegyen.

Prédlné Németh Margit megválasztott önkormányzati képviselő kezdeményezésére, dr. Dézsi Csaba András polgármester támogatásával és Morvay László polgármesteri megbízott segítségével újabb lakossági igénynek tett eleget az önkormányzat az új fejlesztéssel.

A forró nyári napok elviselhetősége érdekében a kiépítési lehetőségeket felmérve, rövid időn belül egy modern, formatervezett, kültéri, „háromszintes” ivókutat létesített a Pannon-Víz Zrt. a Zöld utcában, a III-as tó szomszédságában a kutyafuttató melletti területen. Az új kutat nemcsak a négylábú kiskedvenceknek és gazdáik részére helyezték ki, hanem könnyedén megközelíthető az utcán közlekedők és a nem messze található futópályát és játszóteret használók részére is.

Ezt a rongálásbiztos, rozsdamentes kutat úgy tervezték, hogy a felnőttek, gyermekek, valamint kis kedvenceik egyaránt könnyedén tudják használni. Az antibakteriális bevonatnak köszönhetően ez a rozsdamentes acélból készült köztéri ivókút higiénikus körülményeket biztosít az ivóvíz vételezéséhez. A három ivórésszel rendelkező kút a felnőttek és a gyermekek által használt részeken időzített nyomógombos ivókútfejjel, a kutyaitató rész pedig a padlólemezbe épített lábbal működtethető kapcsolóval van ellátva. Az ivókút további előnye, hogy remek tervezésének köszönhetően ideális formájú és mennyiségű vízsugarat tud biztosítani, így egyben víztakarékos és higiénikus is.

Forrás: Pannon-Víz Zrt./Borsi Viktória

Kapcsolódó témák: #Győr | #ivóvíz | #pannon-víz |