Kazinczy: új tanév, új főigazgató, új kihívások

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2024.09.02. 09:42

Csináljunk közösen egy jó kazinczys tanévet, ezt mondta a patinás győri gimnázium nemrég kinevezett új főigazgatója, a Kazinczy hétfő reggeli ünnepélyes tanévnyitóján. Gecsei Kolos beszédében megköszönte elődje, Németh Tibor több évtizedes, áldozatos munkáját és úgy fogalmazott, a jövőben is a hagyományos, kazinczys értékeket szem előtt tartva építené az iskolai közösséget.

Az iskola hátsó udvarán gyűltek össze diákok és tanárok, sőt sok szülő is eljött, hogy együtt indítsa el az új tanítási évet gyermekével. A Kazinczy Gimnázium immár a 117. tanévét kezdte meg, ráadásul új főigazgató vezetésével.

Gecsei Kolos beszédében megköszönte elődje, Németh Tibor több évtizedes áldozatos munkáját.„Németh Tibor munkájának köszönhetően ez az iskola olyan hellyé vált, ahol jó lenni, jó tanulni és dolgozni, egy olyan hellyé, amire országos szinten is odafigyelnek, én magam is azok mentén az értékek mentén szeretném tovább vinni az iskolát, mint elődöm” – fogalmazott Gecsei Kolos.

„Kedves fiatalok, higgyétek el, rengeteg élmény, kaland, izgalom vár rátok az előttünk álló tanévben, amelyben siker kulcsa a szülők, a diákok és a tanárok közös munkája, ez a közös munka a gyereknevelés, aminek persze vannak és lesznek is buktatói, de ezektől sem kell félni, az új tanév pedig mindig egy új lehetőség, egy tiszta lap, éljetek ezzel a lehetőséggel, csináljunk közösen egy jó kazinczys tanévet” – tette hozzá a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium főigazgatója.

A mindössze negyedórás évnyitó után az osztályok tantermeikbe vonultak, ahol osztályfőnöki órákkal kezdődött meg a 180 tanítási napot tartalmazó, 2024-2025-ös tanév.

Kapcsolódó cikkeink:
Kapcsolódó témák: #Kazinczy Ferenc Gimnázium | #Tanévkezdés |