Herzlich willkommen: jubileumi tanév indul az Audi-iskolában

P. Csapucha Adrienn Fotó: Vig Norbert
2024.09.02. 13:02

Különleges tanév vette kezdetét szeptember 2-án az Audi Hungaria Iskolaközpontban, 2025-ben ugyanis 15 éve lesz már, hogy megalakult az intézmény Győrben. Lelkes fiatalok, tudásra éhes diákok köszöntötték együtt a jubileumi esztendőt, melyben különleges programok és projektek kapnak majd helyet. Hétfőn a legkisebb audis nebulókat, de az újonnan érkező pedagógusokat is köszöntötte az iskola vezetősége.

A német és a magyar himnusz közös eléneklésével indult az évnyitó az intézmény tornatermében hétfőn reggel. A fenntartó alapítvány nevében Havassy Tünde szólt a megjelentekhez.

„Ez egy nagy nap az életetekben és a miénkben is. Szeretettel köszöntjük régi és új tanulóinkat, azokat, akik először járnak az iskola falai között. 15 évesek leszünk, a jubileumunkat januárban egy ünnepségsorozattal indítjuk. Mindig meghallgatjuk diákjaink kéréseit, észrevételeit, s mivel egyre több sportolási lehetőségre mutatkozik igény a fiatalok részéről, már szeptembertől elkezdjük egy kültéri kondipark kiépítését” – vázolta a terveket a kuratórium elnöke.

„Folyamatos a fejlesztés, ezt bizonyítja, hogy idén szeptemberben már teljes egészében, minden funkciójában rendelkezésünkre áll az új épületünk. Mindenkinek jó iskolakezdést és sok örömet kívánok!” – tette hozzá Havassy Tünde.

A jubileumról szólt Andreas Gering is, aki 2024 márciusa óta főigazgatója az oktatási komplexumnak.

„Új energiával vágunk bele az új tanévbe, reményekkel telve tekintünk a jövőbe, mely ünnepi időszak lesz iskolánk számára” – emelte ki a vezető, majd köszöntötte érkező kollégáikat. A 10 új pedagógus egy része német anyanyelvű, akiket a német állam határozott idejű munkaszerződéssel delegált a győri létesítménybe.

Az iskolaközpont teljes létszáma 720 fő, míg az óvodába további 140 gyermek tölti mindennapjait. Jelenleg 45 tanulóval két első osztály kezdte meg a 2024/25-ös tanévet, a 9N évfolyamba 20, míg a szakképzésre 10 diákot vettek fel.

Az ünnepség végén az iskola legkisebb nebulói vették birtokba a színpadot, műsoruk után pedig a németországi hagyományokat követve átvették a sulikezdés jelképét, a „Schultüte” meglepetéseit.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria Iskolaközpont | #évnyitó | #jubileum |