Öttevényen bújkált a halálos gázolás gyanúsítottja

Győr+ Fotó: police.hu
2024.09.02. 15:19

Még július 9-én történt halálos gázolás a 84125-ös számú úton, Ikrénynél. A Mercedes típusú gépkocsi egy biciklist ütött el, aki a helyszínen életét vesztette. A megyei rendőrök még augusztus 30-án fogták el az elkövetőt.

Közel 2 hónapig bujkált a rendőrség elől. Kerékpárral közlekedő személyt ütött el 2024. július 9-én 22 óra körül Mercedes ML típusú gépkocsijával egy sofőr a 84125-ös számú úton, Ikrény térségében. A biciklis a helyszínen életét vesztette. A balesetet követően az autóvezető megállás és segítségnyújtás nélkül hajtott el – tette közzé a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán.

Az ügyben büntetőeljárást indítottak, amelynek keretében rövid időn belül beazonosították a baleset feltételezett okozóját, aki időközben a hatóság elől ismeretlen helyre menekült, ezért ellene elfogatóparancsot adott ki a rendőrség. Az eljárás során kiderítették a férfi tartózkodási helyét, és augusztus 30-án, a kora reggeli órákban a vármegyei rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály és a Felderítő Osztály munkatársai közös akció keretében őt Öttevényen, a Fő utca egyik házánál elfogták.

A férfi ellen a rendőrök – letartóztatása mellett – halálos közúti baleset gondatlan okozása vétsége, illetve veszélyhelyzetet előidéző általi segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetése miatt folytatják a büntetőeljárást.

Korábban írtuk:

Kapcsolódó témák: #baleset | #elfogás | #rendőrség |