Bővül a magyarországi osztrák rendőri kontingens létszáma

Győr+ Fotó: police.hu
2024.09.03. 09:17

Az illegális migráció, az embercsempészés és a határon átnyúló más bűncselekmények elleni még hatékonyabb fellépés érdekében bővül a hazánkban szolgáló osztrák rendőri kontingens létszáma.

A két ország belügyminiszterének 2020-ban kötött megállapodása óta az osztrák rendőrök folyamatosan segítették az Európai Unió külső határainak védelmét, az illegális migráció és az embercsempészek elleni fellépést. A kontingensben jelenleg szolgáló 18 osztrák rendőr mellé a mai napon további 7 csatlakozott, és a tervek szerint a hónap közepétől már összesen 48-50 osztrák rendőr segíti a magyar kollégák munkáját közös járőrszolgálatok keretében.

Az osztrák rendőrök magyarországi tevékenységük során a saját egyenruhájukat és felszerelésüket viselik, intézkedéseket a magyar jogszabályokkal összhangban, kizárólag magyar rendőrökkel közösen hajtanak végre.

A közös járőrszolgálatok elsősorban Magyarország déli határszakaszaira koncentrálnak, főként a határmenti településekre és  közutakra kiterjedő ellenőrzésekkel. – írja a police.hu.