Egyetemi evezős-Eb:

A győri egyetem második, Magyarország első helyen végzett az éremtáblázaton

Győr+ Fotó: Győri Atlétikai Club
2024.09.03. 10:17

A magyar versenyzők öt arany-, két ezüst- és négy bronzérmet szereztek az augusztus 29. és 31. között Zágrábban megrendezett egyetemi evezős-Európa-bajnokságon, és ezzel – Németországot és Horvátországot megelőzve – Magyarország végzett az éremtáblázat élén.

A kontinensviadalon a győri Széchenyi István Egyetem, valamint négy fővárosi intézmény (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem) színeiben álltak rajthoz a magyar sportolók.

Közülük a Széchenyi-egyetem két Európa-bajnoki címet, egy ezüst- és három bronzérmet nyert, míg a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem két, az ELTE pedig egy elsőséget ünnepelhetett. Az intézmények éremtáblázatának élén a házigazda Zágrábi Egyetem zárt két arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel, mögötte a Széchenyi-egyetem lett a második.


Fehérvári Eszter (balról a harmadik) vehette át az aranyérmet (Fotó: Győri Atlétikai Club)

A Magyar Evezős-szövetség számára a verseny kiemelt jelentőséggel bírt, mert az egyetemi evezés fejlesztését stratégiai fontosságúnak tartja, és ennek jegyében 2027-ben a Velencei-tavon rendezi meg az egyetemi evezős-Eb-t.

A Széchenyi-egyetem hallgatói közül Fehérvári Eszter (női könnyűsúlyú egypárevezős), Csepel Zsófia és Fehérvári Eszter (női könnyűsúlyú kétpárevezős) aranyérmet, Józsa Márton, Balog Zsombor, Gasztonyi Péter, Glázer Márió (férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes) ezüstérmet, míg Fazekas Fanni és Viandt Léna (női normálsúlyú kormányos nélküli kettes), Gasztonyi Péter és Glázer Márió (férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes), Shah Amir és Gasztonyi Barnabás (férfi normálsúlyú kormányos nélküli kettes) bronzérmet szerzett.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #evezés | #Széchenyi István Egyetem |