Koncz Zsófia: több tízezer család juthat hozzá könnyebben a családtámogatásokhoz

MTI Fotó: MTI/Katona Tibor
2024.09.03. 14:02

Október elsejétől több tízezer család juthat hozzá könnyebben a csok pluszhoz, a falusi csokhoz és a Babaváró támogatáshoz - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Koncz Zsófia közlése szerint a kormány folyamatosan figyeli, hogyan tudná bővíteni, még szélesebb körben elérhetővé tenni a családtámogatásokat.

A legfrissebb módosítás a speciálisan adózókat és az őstermelőket érinti: az államilag támogatott hitelek igénylésénél esetükben a bankok eddig a bevételük 10-20 százalékát tudták figyelembe venni, a módosításnak köszönhetően azonban ez az arány 50 százalékra emelkedik majd, továbbá a korábban elvárt két-hároméves társadalombiztosítási jogviszony helyett elég lesz egy évet igazolni – számolt be róla az államtitkár. A könnyítés több tízezer családot érinthet – emelte ki Koncz Zsófia.

Az államtitkárt kérdezték az Erzsébet-táborokról is, amelyeket Koncz Zsófia “igazi sikertörténetként” jellemzett. Elmondása szerint idén nyáron mintegy 40 ezren kapcsolódhattak ki a táborokban, amelyek fejlesztésére az elmúlt években 38 milliárd forintot fordított a kormány.

Kapcsolódó témák: #családtámogatás | #kormány |