Erődemonstrációval kezdte a szezont az ETO KC

Venesz Klaudia Fotó: O. Jakócs Péter
2024.09.03. 19:20

A Győri Audi ETO KC keddi rangadóján a Motherson Mosonmagyaróvári KC együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. A szezon első mérkőzését pont az ellen a vármegyénkbeli csapat ellen játszották a zöld-fehérek, akik a kiütötték őket az előző évi bajnokságban: mindjárt a második fordulóban szenvedte el az ETO a történetének első vereségét.

Az összecsapást bár nem teltházzal – összesen 2791 nézővel -, de emelkedett hangulatban várták a szurkolók is.  

A mérkőzés előtt AUDI ETO KC csapattagjait jutalmazták: az olimpia szereplésekért járó elismeréseket Görbicz Anita és Endrődi Péter adta át.

Kezdő sípszó után a győriek óriási lendülettel vetették bele magukat a játékba. Az első félidőt egyértelműen az hazai csapat dominanciája jellemezte, negyed órával a mérkőzés kezdete után már hétgólos különbséggel diktálta az iramot Per Johansson együttese.

Az MKC érezhetően beragadt és nem tudott felülkerekedni a győriek gyorsaságán, hosszú percek teltek el óvári gól nélkül és több hibát is vétett a csapat a kapuralövésekben is. Az ETO viszonylag könnyen bontotta meg a nyugati együttes védelmét, de a kapunkban is bravúrral hárított Toft. A 22. percben a hetes félresikerült az óváriak számára (Varga Emília fejbe dobta Toftot), így a mérkőzést egy azonnali kiállítás miatt hátrányban folytatták, amit értékes góllal ki is használtak a győriek.

Bratsett brillírozott, de a csapat kommunikációjában sem volt hiba, így az első félidő végére 19:8-as eredmény alakult ki.

Johansson a második félidő elején lehozta a kapuból Toftot, így a győriek Hatadou Sako folytatták a védekezést, aki mindvégig egy igazán minőségi játékot produkált. Az MKC minden akcióját nagyon gyors reakció követte a győriek részéről is. A második félidőben negyed óra után is tudták tartani a legalább tízgólos különbséget a zöld-fehérek. A győriek kapuja előtt kialakuló bolyokból ritkán juttatta a hálóba az MKC a labdát: a szinte áttörhetetlen védelmet tartó ETO-n nehezen találtak fogást a mosonmagyaróváriak.

Elmondható tehát, hogy ennél jobb szezonkezdetet aligha tudott volna magának elképzelni az Audi ETO KC. A bajnokságban az előző évadban élmezőnyben szereplő mosonmagyaróvári csapaton sikerült elégtételt venni: a mérkőzést a győriek 32:21-es győzelemmel zárták.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Gyurka János, a vendégek edzője gratulált az ETO-nak. Megtisztelőnek tartja, hogy egy 60 percig tartó, koncentált játékot mutattak a pályán és hozzátette, hogy motivált játékot nem szoktak tudni tartani az edzéseken. Rendkívül büszke arra, hogy ilyen második félidőt tudtak a pályára felvinni. Az első félidőben láthatóan nem találták meg magukat a pályán. „Az első mérkőzések gyakorlatilag erről szólnak. Rendkívül fiatal csapat vagyunk, 22 éves átlagéletkorunk van, ezért látható volt, hogy voltak olyan hibáink, amiket el kellett volna kerülni” – utalt az edző a hetes közbeni malőrre, ami miatt elnézést is kért. A második félidei teljesítményükkel elégedett a védekezést a támadást illetően is, és örül, hogy egy spotszerű mérkőzést tudta játszani. „Sok sikert és jó szereplést kívánt a bajnokok ligájában szereplő csapatnak” – zárta nyilatkozatát Gyurka.

Per Johansson, a Győri ETO KC vezetője elmondta, hogy nagyon nagy tiszteletük van és volt is a móvár felé. „Nyomon követtem az óvár játékát és tudtam, hogy nagyon jó teljesítményre képesek. Ez még értékesebbé teszik az eredményt. A védekezés és az erődemonstráció, ami kulcsa volt a mai mérkőzésnek. Tisztában voltunk a Mosonmagyaróvár erősségeivel, felkészültünk ebből. Jók voltak a kapusteljesítmények és jó volt a kontrajáték, de a legfontosabb a védekezés minősége. A tény, hogy kevés időnk volt együtt gyakorolni, még értékesebbé teszi a győzelmünket, ezen az úton szeretnénk tovább menni.”

Tóth Gabriella, a mosonmagyaróváriak irányítója gratulált a Győrnek. „Valóban nem kezdtük jól a mérkőzést. Az első öt percben elkaptuk a fonalat, aztán megrekedtünk picit, kapkodósan játszottunk, sok labdát elveszítettünk. Van mit fejlődnünk, nagyon kellenek nekünk a meccsek és segítenünk kell egymást, csapatként előre kell menni.”

Kelly Dufler az Audi ETO KC új érkezője. „Szeretném megköszönni a játékot. Azt gondolom, nagyon jó a csapat, a régi játékosok figyelmeztettek, hogy nem vehetjük félvállról a Mosonmagyaróvárt. Komolyan vettük a mérkőzést, a védekezésünk nagyon jól működött. Jó érzés volt itt pályára lépni, hihetetlen volt a közönség, nagyon várjuk már a folytatást.”

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #kézilabda | #sport |