Makacsul marad a hőség

Győr+ Fotó: Pixabay
2024.09.04. 06:13

Az iskola már tart, az időjárás viszont egyáltalán nem érez együtt a diákokkal: mintha július közepe lenne, olyan hőmérsékletre kell számítani, továbbra is.

Szerdán forró, napos időjárás jön kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék az ország nagy részén továbbra sem várható, csupán néhol a nyugati, délnyugati határ mentén és északon fordulhat elő rövid zápor, zivatar. Északon, északkeleten többfelé élénk lehet a keleties szél. Hajnalban 15-21, a hidegre hajlamos völgyekben 10-14, napközben 31-36 fok várható.

Csütörtökön a feltámadó keleties szél egy árnyalattal enyhébb levegőt hoz, ezen a napon 29 és 34 fok között alakulnak a maximumok. Marad a napos idő, csak néhol a nyugati, délnyugati határ mentén fordulhat elő futó zápor.

Pénteken északon-északkeleten marad a szinte zavartalanul napos idő, máshol már gyakrabben megnövekedhet a felhőzet. Reggel délnyugaton, napközben az ország déli felén fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. A keleti, délkeleti szél több helyen élénk, északon időnként erős lesz. A csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Hétvégén napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Egy sekély ciklon közelít meg bennünket, elszórt záporok, zivatarok enyhíthetik a szárazságot és a hőséget. A csúcshőmérsékletek 26 és 33 fok között alakulhatnak. A keleti-délkeleti szél többfelé élénk, vasárnap északkeleten, valamint zivatarok környezetében erős lehet. – írja az idokep.hu.

Kapcsolódó témák: #hőség | #időjárás | #kánikula | #szeptember |