D-k vonzásában: szemöldököt tetoválhatunk és bankot is robbanthatunk a győri galériában!

szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn
2024.09.04. 15:35

A művészet megfertőz, magával ragad, inspirál, de való igaz, hogy nem mindenki nyitott a festmények, képek világa iránt, még akkor sem ha világhírű alkotók tárlatán szemlélhetjük az ecsetvonások sokaságát. Ez az érzés egészen addig tart, míg nem látogatunk el a 3D Gallery-be, mely a főváros után immár Győrben is egy varázslatos, többszintes térbe invitálja a modern művészet felfedezőit. Elő a telefonokat, készüljenek a szelfik és még az is lehet, hogy a végén mi magunk is művészek leszünk.

Markaf Marcell fuvarozással foglalkozott, felesége, Judit pedig adatvédelmi és pénzmosási szakjogászként hivatásának élt, mikor 2016-ban élményeikből táplálkozva gondoltak egy nagyot, és megnyitották első galériájukat Budapesten, a bazilikával szemben.

Egy ázsiai, hongkongi út inspirálta az álmukat, és az a kitűzött cél, mellyel a múzeumokba járás örömét szerették volna feltámasztani, vagy éppen azokkal megszerettetni, akik korábban ódzkodtak az effajta kulturális kalandoktól. Az álomból aztán, rengeteg álmatlan éjszaka és megfeszített munka után valóság lett, a gyönyörű ikerpárral büszkélkedő Marci és Judit galériatulajdonossá vált, mi több, azóta megnyitották második komplexumukat is, éppen városunkban, 2024 tavaszán.

„Győri látogatása után Judit azt mondta, hogy csodálatos ez a város, kellene itt egy galériát nyitni. Nem kellett engem sem sokáig győzködni. Nagy öröm számunkra, hogy néhány héttel később már fogadhattuk az első vendégeinket, a győrieket, a városba érkező turistákat és csoportokat, baráti társaságokat. Születésnapok, csapatépítő rendezvények, de akár lánybúcsúk kedvelt központja vagyunk, budapesti intézményünkkel egyébként már 2018 óta szerepelünk a legkedveltebb programok TOP10-es listáján” – mesélte a Győr+ Médiának Markaf Marcell, miközben teljes tárlatvezetésen mutatta be az egyedi, interaktív attrakciókat.

A képeket először egy padon, digitálisan megfestik, kicsiben elpróbálják, hogyan teremt majd egyedi látványvilágot az adott alkotás, de az olajfestmények mellett printekkel is dolgoznak, illetve ezek ötvözete is szerepel a kínálatban. A 3D hatás, az optikai illúziók és térjátékok csalfa házasítása adja a wow-élményt, amit aztán bármikor újraélhetünk, itt ugyanis kötelező fotózni és szelfizni, a készülékeken válik valósággá a merész művészi elképzelés.

„A több mint 30 mű között a legújabb fejlesztésünk, amikor kisvideók segítségével valóban életre kelnek a képek. Csak be kell olvasnunk a festmény mellett található QR-kódot és máris főszereplővé válhatunk, ráadásul attól sem kell tartani, hogy mindez kikerül a világhálóra, hiszen tulajdonképpen itt csak az Instagram filterrendszerét használjuk, nem pedig magát a közösségi oldalt” – magyarázta érdeklődésünkre a galériatulajdonos.

A 3D Gallery Győrben sétálhatunk a vörös szőnyegen, meghallgathatjuk az angyali hegedűszót, szikla szélén bámészkodhatunk, szálló bankjegyek sűrűjében cikázhatunk, de megtetoválhatjuk Mona Lisa szemöldökét, vagy éppen balerinává is avanzsálhatunk különleges kulturális utazásunk állomásain. És ha mindez nem lenne elég, a végén egy gőzölgő kávét is elfogyaszthatunk, az ugyancsak unikumnak számító 2D Café vakító fehérségében.

A 3D Gallery Győrben, a Baross Gábor út 12. szám alatt várja látogatóit (az egykori Patio épületében), a hét minden napján 10–19 óráig. További információkat ide kattintva talál.

(X)

Kapcsolódó témák: #3D Gallery | #Kultúra | #művészet |