A muffin lehet nagyon száraz vagy nagyon zamatos. Ez a csokoládés sütemény belül is és kívül is krémes, mert minden bonbon belekerült, ami a karácsonyi dobozban volt.
Az ünnepek alkalmával felhalmozódnak az ajándék csokoládék, amit ha nem eszünk rendszeres, csak gyűlnek és kifehérednek. Több receptbe is el lehet bújtatni a töltött finomságokat, mégis azt gondolom, hogy egy könnyű kevert tészta a legjobb környezet számukra.
Bevásárló lista 16 db muffinhoz:
- 12 ek liszt
- 8 ek cukor
- 2 ek Holland kakaó
- 8 ek napraforgóolaj
- 3 ek tejföl
- 100 ml tej
- fél csomag sütőpor
- 2 db tojás
- csipet só
- Belevaló: bármilyen bonbon, 50 g áfonya (friss vagy fagyasztott)
- Tetejére: 100 g étcsokoládé, 50 ml tejszín, 50 g vaj
Elkészítés:
Egy nagy tálban a tojást kikeverem a cukorral egészen fehéredésig. Hozzáadom a tejet, tejfölt és habverővel vagy kézi mixerrel simára keverem benne a lisztet, kakaóport, csipet sót, sütőport, olajat.
A sütőt előmelegítem 170 fokra.
A muffinpapírokat a muffinformákba teszem és háromnegyedig töltöm a masszával. A bonbonokat beleszúrom vagy a csokoládékat darabokra töröm és úgy szúrom a masszába. Áfonyával is lehet ízesíteni, ettől zamatosabb lesz.
Addig sütöm, amíg duplájára nő, ez kb. 30 perc. Kihűtöm teljesen, ez alatt a krémet elkészítem.
Felforralom a tejet a vajjal és elkeverem benne a csokoládét. Langyosra hűtöm és a hideg muffinok tetejére habzsákból csiga alakot rajzolok rá.
Áfonyával, gyönggyel, bonbonnal, csokireszelékkel díszítem.