Folytatódik a szeptemberi nyár

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.09.05. 06:08

Várhatóan a jövő hét elején érkezik majd meg a jelentősebb változást hozó, sekély ciklon. Szóval egyelőre továbbra is ki kell tartani, nincs más választás...

Csütörtökön a feltámadó keleties szél egy árnyalattal enyhébb levegőt hoz, ezen a napon 28 és 35 fok között alakulnak a maximumok, 30 fok alatt északkeleten marad a csúcshőmérséklet. Eleinte marad a napos idő, késő délután, este viszont a nyugati, délnyugati határ mentén akár futó zápor, zivatar is előfordulhat.

Pénteken északon-északkeleten marad a szinte zavartalanul napos idő, máshol már gyakrabban megnövekedhet a felhőzet. Záporok, zivatarok a Dunántúlon és délen alakulhatnak ki. A keleti, délkeleti szél több helyen élénk, északon és zivatarok környezetében erős lesz. A csúcshőmérséklet 26 és 34 fok között alakul, a Dunántúlon lesz hűvösebb.

Szombaton a napos időszakok mellett már megnövekedhet a gomolyfelhőzet, záporok-zivatarok kialakulására elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunától keletre számíthatunk. Élénk déli, délkeleti szélre, 27-33 fokra készülhetünk.

Vasárnap kevesebb helyen valószínű zápor, zivatar, ám késő délutántól nyugat felől erőteljesebb felhőzetnövekedés várható. Élénk, néhol erős lesz a szél, 29-34 fok ígérkezik. Várhatóan a jövő hét elején érkezik majd meg a jelentősebb változást hozó, sekély ciklon. – írja az idokep.hu.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #hőség | #kánikula | #nyár | #szeptember |