Kényelmes, biztonságos a rekortán burkolat

Átadták a felújított pinnyédi focipályát

J. Kovács Andrea Fotó: Marcali Gábor
2024.09.05. 11:36

Csütörtök délelőtt lezajlott a teljesen megújult pinnyédi focipálya műszaki átadása, mostantól szabadon használható.

Szeles Szabolcs alpolgármester, a körzet képviselője portálunknak úgy fogalmazott:

„Pinnyéd nagyon szép része a városnak, igazi zöldövezetben fekvő ékszerdobozka. A piknik ligetben az elmúlt tíz évben sok fejlesztés történt. A régi pici játszótér helyett egy olyan park jött létre, ami minden korosztálynak kínál szórakozási lehetőséget. Itt összetartó közösség él, s a park jó találkozási pont szülőknek, gyerekeknek, közösségeknek. Ennek az egyik része volt egy füves, majd aszfaltos pálya, melyet most rekortán borítással láttunk el. Fontosnak tartottam a fejlesztést, hiszen a biztonságos és egészséges sportolás lényeges szempont. A szép pálya remekül illeszkedik ebbe a csodálatos környezetbe. Egyébként polgármester úr programjában szerepelt az is, hogy a város összes pályáját így újítjuk meg, s ez több helyen már megtörtént. Jó sportolást kívánok mindenkinek, csak annyit kérek, vigyázzunk rá!” – hangsúlyozta a képviselő. 

A rekortán egy rugalmas kialakítású öntött gumiburkolat, mely egyszerűen karbantartható, időjárásálló, strapabíró, nem utolsósorban pedig segít a terhelés egyenletes elosztásában, így az ízületekre nehezedő nyomás csökkenthető. 

Fendt Tamás, a Településfejlesztési Osztály csoportvezetője a Győr+ Médiának elmondta:

„A 44×22 méteres pálya rekortán borítása alá a teljesen sima felület kialakítása miatt egy 8 centiméter vastag aszfaltréteg is került. A focipálya most már kényelmes és biztonságos. Reméljük, minél több gyerek és felnőtt használja majd, hogy megtapasztalják a sportolás örömét.”

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #felújítás | #foci | #pinnyéd | #sport |