Már kétszázötven hektárt érint a csöngei erdőtűz Vasban

MTI Fotó: MTI/Katona Tibor
2024.09.05. 21:04

Már kétszázötven hektárt érint a Csönge határában tomboló tűz, amelynek oltásán csütörtök dél óta dolgoznak megfeszített erővel a tűzoltók - közölte a Vas vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Balogh Eszter tájékoztatása szerint délután és kora este újabb egységek érkeztek a helyszínre, ahol már kétszázötvenen dolgoznak, erőgépekkel és lajtos kocsikkal segítik a munkát, amelyet a vasi katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányít.

A munkálatok a Csönge és Kenyeri közötti területre összpontosulnak, az oltás és az azt követő utómunkálatok még hosszabb ideig is eltarthatnak – fűzte hozzá a főhadnagy.

A község határában előbb a száraz fű és az aljnövényzet kapott lángra, majd a lángok egy ötvenhektáros fenyvesre is átterjedtek, a fák lombkoronáját is elérték.

Korábbi tájékoztatás szerint a tűztől egy ideig védeni kellett Csöngét és a község határában lévő sertéstelepet, ami sikerült. A helyszínen méréseket végzett a katasztrófavédelmi igazgatóság mobil laboratóriumának egysége, és drón segítségével a magasból is végeztek felderítést, még izzó részeket keresve.

Korábban ma a témában:

Kapcsolódó témák: #tűzeset | #Vas vármegye |