Ezt kínálja Győr a hétvégén: verdák, bográcsozás, nótaműsor, szüreti felvonulás

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2024.09.06. 11:28

Ez a hétvége is bővelkedik programokban, a Győr Rally mellett táncos események, nyárbúcsúztatók, szüreti mulatságok is várják a családokat.

A Győr Rallyhoz izgalmas kísérőprogramok kapcsolódnak: a Dunakapu téren péntektől egészen vasárnapig izgalmas programokkal várják a családokat. Pénteken már 16:30-tól érdemes kilátogatni a térre, szombaton 11-től 17 óráig, vasárnap pedig 9:30-tól 20 óráig lesznek események a téren. A rajtdobogó pénteken 17:25-kor kezdődik. A szurkolói zónában lesz érdemes a rali eseményeit követni. A foodtruckoknál finom ételekkel, italokkal készülnek a nézők számára.

A közlekedésbiztonsági park szombaton nyit, a gyerekek kedvence volt tavaly, és idén is rengeteg izgalmas program ígérkezik. A Széchenyi István Egyetem is több családi programmal, és szimulátorokkal várja az érdeklődőket.

A Metabond-sátorban rali-kalandfüzetet és más izgalmas dolgokat találhatnak a családok. Az Aerokpark kiállításon Ikarus busz, oldtimer autók láthatók, valamint egy repülőgép-szimulátort is ki lehet majd próbálni.

Az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont is családi programokkal készül. A Zöld Élet hidrogénhajtású autókat mutat be. A KMI Autóház Kft. autót, motorokat és quadokat is kiállít. A WHB Group szervezésében vasárnap 13 órától erőemberverseny is láthatnak, ami igazán látványos lesz!

A céldobogó vasárnap 10:50-től lesz az ORB2-es mezőnynek, 16:32-től az ORB, ORC, és HISTORIC kategóriáknak, és 18:32-től az ORB3-nak.

Minden információ a gyorrally.hu oldalon található.

Csángó mulatsággal indul a szezonnyitó táncház szeptember 6-án a Nefelejcs közben a Rézeleje fanfárosok zenekarral. A Kisalföldi Népművészek Egyesülete szervezésében a program 19:30-kor kezdődik, melyre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak. A táncokat Fábián Szabolcs Csutkó tanítja be. 

A katonaság nyílt napjai országszerte hatalmas sikert aratnak, s nincs ez másként Győrben sem. Idén először ráadásul két alakulat is várja a látogatókat a Pálffy Miklós Laktanyába, szeptember 7-én 9 és 15 óra között.

Az ÚJVÁROSI NYÁRBÚCSÚZTATÓRA szeptember 7-én kerül sor, a programok sora 15:15-től kezdődik kiállításokkal, majd a Dániel Balázs Trió és Pleszkán Écska műsorával folytatódik. Ünnepi köszöntőt Szeles Szabolcs alpolgármester és dr. Fekete Dávid önkormányzatának képviselő mond 18:25-kor. A nyárbúcsúztató nótaműsorral zárul Budai Beatrix és Dócs Péter közreműködésével.

A megszokott jó hangulattal, remek ételekkel, versenyszellemmel és jótékony szívvel várnak minden érdeklődőt a kismegyeriek, szeptember 7-én a hagyományos jótékonysági főzőversenyükre. A programok reggeltől indulnak Kismegyeren, a régi iskola udvarán. Program: főzőverseny, bográcsban főtt finom ételekkel. Az előzetes jelentkezésekből arra lehet számítani, hogy több csapat is sürög-forog majd a kondérok körül, szóval óvatosan a reggelivel, maradjon hely az egytálételeknek is! A zsűri kellemes feladatait két ismert mesterszakács vállalta magára. 10:30-kor kezdődik a 7 méteres rúgó verseny a 14 év alatti fiataloknak. A kapuban nem más várja majd a lövéseket, mint a 2013-ban bajnokságot nyert Győri ETO kapusa, Sasa Stevanovic kapusedzője, az egykori Videoton kiváló hálóőre Tőkés László. A jó hangulatról Németh Rudi és zenekara gondoskodik.

A Szentiváni Szüreti Nap szeptember 7-én 13 órától lovas kocsis felvonulással indul a Kossuth Lajos Művelődési Ház előtti parkolóból a település utcáin. 14:30-tól a Rába Fúvószenekar után a helyi művészeti csoportok is fellépnek, 16 órától Sík Frida gyermekkoncertje hallható, 19 órától a Kvintoperett, majd 20 órától utcabál kezdődik a Hellokids zenekarral a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban.

Táncolj Marcalváros! Latinos hangulatú táncos családi délutánra várják a gyerekeket és a felnőtteket szeptember 7-én 14 és 22 óra között a Kovács Margit Iskola előtti téren.

Szeptember 7-én a ménfőcsanaki Málnakert is csatlakozik a Közösségi Kertek Éjszakája országos rendezvényhez! Az érdeklődőket 17 órától 21-ig várják a Zsigmond király utcában működő közösségi kertben játszani, piknikezni, beszélgetni!

Három művészeti ág a Generációk házában szeptember 7-én 18 órától: Czifrik Balázs Ez most az ősz? című írására épülve Vértes Kornél zenél, Czifrik Lilla pedig filmet állít össze. 

Könyvklub lesz szeptember 9-én 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében, az érdeklődők Kun Árpád Boldog észak című művéről beszélgethetnek. A részvétel könyvtári tagsághoz kötött.

Ismeretterjesztő előadást hallhatnak szeptember 11-én 17 órakor, Bencések Győr város vérkeringésében 1802-től napjainkig címmel Barkó Gábor Ágoston, a Tihanyi Bencés Apátsági Múzeum igazgatója tolmácsolásában. A helyszín a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvényterme.

A 75 éves ménfői Nagyboldogasszony-templom tiszteletére szeptember 12-én kiállítás nyílik a Bezerédj-kastélyban, valamint 17.30-tól A ménfői Nagyboldogasszony-templom története című előadást hallhatják Józsa Tamás igazgató (Hild József Építőipari Szakközépiskola) előadásában. A kiállítást Bognár István ménfői plébános nyitja meg. A programon közreműködik a Ménfői Ifjúsági Kórus. A tárlat szeptember 26-ig látogatható.

Negyedik alkalommal érkezik a városba a kora ősz legnagyobb gasztroeseménye, a Győri Halnapok. Szeptember 13. és 15. között gazdag étel- és italkínálattal, színes programokkal várnak mindenkit a Radó-szigeten.

„Lélek vagyok. Élni szeretnék!” krónika Radnóti Miklós utolsó hónapjairól címmel Tóth Péter Lóránt Pro Cultura Hungarica-díjas versvándor előadását hallhatják meg szeptember 13-án 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében.

Szabad egy táncra? Indulók és keringők, no és Suppé jól ismert nyitánya – ezt kínálja a Győri Filharmonikus Zenekar szeptember 12-i Zenélő Udvar című szabadtéri koncertje, amely 19 órakor kezdődik a Klastrom udvarán.

Jubileumi gálaműsorral érkezik Győrbe, Marcalvárosba a Magyar Nemzeti Cirkusz. Az előadások szeptember 11 – 15. között, hétköznap 18 órakor, szombaton 15 óra és 18 órakor, vasárnap 11 óra és 15 órától kezdődnek. Bővebb információ: www.magyarnemzeticirkusz.hu 

Idén is lesz Likócsi Nyárbúcsúztató! Szeptember 14-én, szombaton 15 órától koncertek, ügyességi és sport programok várják az érdeklődőket a Likócsi Közösségi Házban. Fellép: a Groovehouse, a Cserók Néptáncegyüttes, Sík Frida, Regán Lili és Yamina is.

Kapcsolódó témák: #programok | #rally | #szabadidő | #szórakozás |