ETO FC: Triplázásra készülnek a hölgyek

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.09.06. 13:33

A női labdarúgó Simple Liga harmadik fordulójában, a csapat szombaton 15 órakor, a Szekszárd együttesét fogadja. A hölgyek a Soroksár és a Diósgyőr legyőzését követően, az újabb három pont megszerzésére törekednek, azaz triplázásra készülnek.

A két találkozón öt találatot szerző, s így a góllövőlistát vezető Kocsán Petra vezérletével, sikeres mérkőzéseken van túl az ETO, amelyben a meghatározó játékosok mellett, a fiatalok is egyre biztatóbb teljesítményt nyújtanak. Kell is az ő helytállásuk, mert az egyébként is szűk győri keretben, továbbra is sok a hiányzó. Hosszú kihagyás után, Süle Dóra ugyan remélhetően hamarosan visszatérhet, de Bíró Barbara, Vachter Fanni, Vida Boglárka és Topalov Zója egyelőre csak rehabilitációs munkát végezhet. A többiek viszont a szakmai stáb irányítása mellett, remekül dolgoznak a gönyűi sporttelepen, ahol a győri stadion pályáinak felújítása miatt, még hetekig vendégeskedik majd a csapat. 

Hír még az együttes háza tájáról, hogy a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) hagyományos díjátadó ünnepségén két ETO-játékos is érdekelt volt: a szavazatok alapján, a mezőnyjátékosok között Vachter Fanni a második helyen végzett, míg a kapusoknál Borók Dorina a harmadik lett az elmúlt évben nyújtott teljesítménye alapján.

A női Magyar Kupa sorsolását jövő hétfőn tartják az MLSZ székházában, a legjobb tizenhat csapat között természetesen ott van a kupavédő ETO FC együttese is. 

A női Bajnokok Ligájának budapesti selejtezőcsoportjában, az FTC 2-1-re legyőzte az észt bajnok Flora együttesét, és a csoportdöntőben, szombaton, az ukrán bajnok Poltava csapata ellen küzd majd a továbbjutásért.

Az U15-ös lány válogatott jövő heti lipóti edzőtáborozására, Molnár Kitti és Szabó Ingrid személyében, két ETO-játékos kapott meghívást.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |