Sportigazgatóként folytatja Priskin Tamás

Győr+ Fotó: Üstökös FC
2024.09.06. 19:27

Az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület sportigazgatójaként folytatja pályafutását Priskin Tamás.

A 63-szoros magyar válogatott labdarúgó hazai és külföldi sportolói karrierjének tapasztalatait kamatoztatná a bácsai klubnál, többek között az egyéni képzések terén is segíti majd a játékosok fejlődését.

Közel 300 utánpótláskorú játékos edz és versenyez a hamarosan 25 éves jubileumot ünneplő Üstökös FC Győr kötelékében. A bácsai futballegyesület már egészen 5 éves kortól a testmozgás és a sport szeretetére neveli a fiatalokat, akik az egyre korszerűbb infrastruktúrának és a felkészült szakmai stábnak köszönhetően modern, gyermekközpontú légkörben focizhatnak nap mint nap.

A klub elmúlt éveit a fejlődés és az előremutató építkezés határozta meg – a szó szoros és átvitt értelmében is. Az idén átadott Üstökös Sportközpont füves és műfüves kültéri pályákkal, valamint beltéri edzőcsarnokkal teszi lehetővé a magas színvonalú utánpótlásképzést, a hamarosan elkészülő központi klubépület pedig nemcsak a játékosok, hanem a helyi közösség javát is szolgálja majd. Az egyesület fejlődését a Magyar Labdarúgó Szövetség is értékeli, amelynek köszönhetően az utánpótláscsapatok számára lehetővé válik a szintlépés és a magasabb osztályú versenyzés. Ezek a változások hívták életre a szakmai stáb erősítésének igényét is.

„A tavalyi szezonban a megyei első osztályú bajnokságban szereplő, Üstököshöz szorosan kötődő Bácsa FC edzéseit látogattam, de már korábban is volt kapcsolatom az egyesülettel. Idén szeptembertől még szorosabbra fűzzük ezt a viszonyt, sportigazgatóként támogatom a klub munkáját” – mondta el Priskin Tamás. Hozzátette: elismerésre méltó, hogy ilyen nagy létszámban és ilyen magas színvonalon foglalkoznak itt a gyerekekkel. „Példaértékű az itt zajló szakmai munka, bízom benne, hogy tudom az Üstökös javára kamatoztatni a tapasztalataimat, és tovább segíteni az egyesületet a fejlődésben” – mondta el.

A válogatott klasszis motivált a sportszakmai pályafutását illetően, szeretne operatív és gazdasági oldalon is bekapcsolódni a mindennapi munkába. Számos célt kitűzött maga elé, de legfontosabbnak azt tartja, hogy sportigazgatói tevékenysége által minél több sikerhez segítse hozzá az egyesületet.

„2000-ben alapítottuk az egyesületet azzal a céllal, hogy erősítsük a regionális utánpótlás-nevelést. Azóta rengeteget fejlődtünk, és szeretnénk, ha a játékosaink a lehető legtöbbet profitálnának a nálunk töltött évekből” – nyilatkozta Katona Tibor, az Üstökös FC elnöke. Mint mondta, a gyerekek jóléte és a sport szeretetének átadása mellett egyre fontosabb a tehetséges fiatalok pályafutásának egyengetése is. Kiemelte: „Ahhoz, hogy a legjobb feltételeket biztosítsuk a nálunk játszóknak, a szakmai stábnak is minél magasabb színvonalat kell képviselnie. Ennek érdekében állapodtunk meg a Priskin Tamással, aki tapasztalatát az egyéni képzések által is át tudja majd adni a gyerekeknek”.

Forrás: Üstökös FC

Kapcsolódó témák: #Győr | #labdarúgás | #Priskin Tamás | #sport |