Közel tízmillió euró az ETO keretének értéke

Mireider Máté Fotó: eto.hu
2024.09.08. 13:54

A tizenkét csapatos NB I.-ben eddig hat forduló zajlott le, néhány csapat a nemzetközi kupaszereplések miatt azonban kevesebb meccset játszott. Az átigazolási szezonnak már vége, az ETO a másodosztálybeli keretéhez képest megerősödve vág neki a folytatásnak.

Ugyan az NB I. már július vége óta zajlik, az átigazolási szezon augusztus végén zárult – új játékosok így már csak akkor érkezhetnek, ha szabadon igazolhatóak (nincs szerződésük), és távozni is csak így tudnak, vagy ha olyan bajnokságba mennek, ahol még lehet igazolni. A transfermarkt.com adatai alapján ezért megnéztük, hogy áll most az ETO a mezőnyben.

A tizenkét csapatból egyértelműen felfelé lóg ki a Fradi – 63 millió eurót érő keretük több mint a teljes mezőny harmadának értékét teszi ki (a teljes NB I. kicsit kevesebb, mint 162 millió eurós értékkel bír). Az Újpest, a Fehérvár, a Puskás Akadémia és a Debrecen egyaránt 10-12 millió euró körül mozog, utánuk következik az ETO – 9,3 millió euróval. A mezőny legkisebb keretértékű csapata a Nyíregyháza, 5,9 millió euróval.

A győri kerethez csatlakozott a togói védekező középpályás Samsidin Ouro, és az algír támadó, Nadhir Benbouali. A csapatból távozott Farkas Balázs és Csontos Dominik.

Az ETO legutóbb a DVTK otthonában lépett pályára, ahol 0-0-ás döntetlennel szerezte meg első pontját.

Az ETO jelenleg öt lejátszott meccs után az utolsó helyen áll 1 ponttal, ugyanakkor érdemes megjegyezni: az utolsó héten sok erősítést kapott a csapat, így a bajnokság „most kezdődik igazán”.

A keret átlagéletkorát tekintve szintén középmezőnyben az ETO: 25,1 évvel, a legfiatalabb keret a Fehérváré (23,9), a legidősebb a Paksé (27,5). A külföldi játékosokat tekintve a Paks 0, míg a Fradi 26 külhonit foglalkoztat, ezen a téren az ETO a második: 23 külföldi játékos a keret tagja jelenleg.

Az ETO legközelebb a Putnok vendégeként lép pályára a Magyar Kupában szeptember 14-én, majd 21-én a Paksot fogadja hazai pályán.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |