Megérkezett a csapadék és a lehűlés

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.09.09. 06:33

Hétfőn sokfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra is, többfelé jelentős mennyiségű eső várható. Élénk, erős lesz a keleti, délkeleti szél, mely délután nyugaton és északnyugaton északira, északnyugatira fordul, néhol átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. Délután 19 és 31 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Kedden a Dunától keletre számíthatunk még esőre, záporra, de néhol délnyugaton is kialakulhatnak futó záporok. Viszont a keleti és az északkeleti tájakat leszámítva egyre többfelé kisüt majd a nap. Sokfelé élénk, erős lesz az északi, északnyugati szél. Kora reggel 10 és 19, délután 20 és 28 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz a leghűvösebb. Hajnalra délnyugaton foltokban pára, köd képződhet.

Szerdán az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de helyenként az Alföldön és az Északi-középhegység területén egy-egy zápor átmenetileg kialakulhat. Már csak néhol lehet élénk a légmozgás. A csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Csütörtökön elsősorban a Dunántúlon számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra, de néhol északkeleten is kialakulhat egy-egy gyenge zápor, majd pénteken az északkeleti tájakat leszámítva már sokfelé várható csapadék, illetve zivatarok is kialakulhatnak. Sokfelé lesz szeles az idő ezeken a napokon. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az országban. Csütörtökön nyugaton és északnyugaton 14 és 19, máshol 20 és 31 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, de pénteken akár még nagyobb különbségre is számíthatunk.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #csapadék | #eső | #lehűlés | #ősz |