Tudatos Testvérvárosok

Győr+ Fotó: Despositphotos
2024.09.09. 09:02

Győr testvérvárosaiban is véget ért a kellemes nyári időszak, visszatértek a dolgos hétköznapok, a települések pedig nem tétlenkedtek. Mutatjuk a legfrissebb híreket!

Brassó

Egy héttel korábban nyitották meg kapuikat a brassói bölcsődék, hogy a kicsiket még azelőtt hozzászoktathassák a változáshoz, mielőtt a szüleik visszatérnek dolgozni.

Colmar

Ingyenes zero waste workshopokat szervez a Colmar Agglomération, melyek célja, hogy gyakorlati megoldásokat kínáljanak a felelősségteljesebb fogyasztásra és a hulladék mennyiségének csökkentésére.

Csíkszereda

Szeptemberben 4. alkalommal rendezik meg a Running Festival Csíkszeredát, ahol profi és amatőr futók, aszfalt- és terepfutók, valamint családok vesznek részt, összesen közel 1200 versenyző.

Dunaszerdahely

Szeptember végén rendezik Dunaszerdahely legnagyobb eseményét, a 42. Csallóközi Vásárt. A színes és ingyenes vásári programkavalkád idei fellépői között ott lesz az Ismerős Arcok, Valmar, a P. Mobil, Charlie, a Bohemian Betyars, a CandyMen Duó, a Melody Maker, a Halott Pénz és a Republic is.

Ingolstadt

75 évvel ezelőtt tették le az Audi és Ingolstadt városa hosszú távú jövőbeli együttműködésének alapkövét: 1949. szeptember 3-án alapították Ingolstadtban az Auto Union GmbH-t. Az évforduló fontos esemény a város történetében.

Kuopio

Fajátékkártyákat helyeznek ki a kuopiói nemzeti városi park területére, amelyek a helyi állat-, rovar- és növényfajokat mutatják be. A játékkártya illusztrációit a Kuopio Polgári Főiskola képzőművész növendékei készítették.

Poznan

Poznań a legjobb város Lengyelországban élni – derül ki a Business Insider portál szerkesztősége által készített független rangsorból. Nagy-Lengyelország fővárosa megelőzte Gdańskot és Katowicét.

Sindelfingen

Idén ősszel is ingyenesen szüretelhetnek gyümölcsöt a város fáiról a lakosok. A kitermelésre kiadott fákat sárga szalaggal jelölték meg, ezekről bárki betakaríthat.

Fotó: Despositphotos

Kapcsolódó témák: #partnerség | #település | #testvérváros |