Nyakkendő nélkül: Kulturális kalandozások a Rómer-múzeumban

Venesz Klaudia Fotó: Marcali Gábor
2024.09.10. 19:30

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum programkavalkádjának sokrétűségét tükrözi, hogy az egész kulturális évadot felölelő sorozat bemutatására dupla epizódot szánt a Győr+ Televízió. A Nyakkendő nélkül díszletébe ezúttal Székely Zoltán igazgató és dr. Nemesné dr. Matus Zsanett igazgatóhelyettes érkeztek, őket faggatta Herkely a Rómer további eseményeiről.

A Kulturális Örökség Napjainak Európa-szerte nagy hagyománya van. A hétköznapokban nem hozzáférhető kulturális örökségeket bemutató program az utak, kapcsolatok, hálózatok tematikára épül, ennek kapcsán szeptember 21-én ismét megrendezik a Vakondtúrát. Dr. Nemesné dr. Matus Zsanett kiemelte, hogy a töretlen népszerűségnek örvendő séta a Kőtárból indul és egy titokzatos légópincében ér véget.

A 24-szer a pokolban az év kiemelt kiállítása, amelyhez Cserhalmi Zoltán kurátori tárlatvezetése is kapcsolódik. A múzeum igazgatója felhívta a figyelmet arra is, hogy a modern technológiát használva, VR-szemüvegeken keresztül is személhetik a tárlat látogatói az egyes elemeket. Az adásban felelevenítették a „terrorbombázás” sajnálatos eseményeit, de szó esett a Kovács Margit keramikusművész alkotásaiból rendezett kiállításról is.

A múzeum pályázati felhívásáról is beszélt Székely Zoltán igazgató – ez, és még sok más érdekesség is felmerült a Nyakkendő nélkül adásában, amely megtekinthető itt: