Győrben döntőztek a diákok

Győr+
2019.03.11. 12:01

Az elmúlt hétvégén Győrben rendezték a 2018/2019. tanévi Úszás Diákolimpia® Országos Döntőjét. Az eseményen az I., II., korcsoport nyílt és a III., IV. és V-VI. korcsoport „B” kategória versenyzői egyéniben és váltóban mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A verseny a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győr- Moson-Sopron Megyei Diáksport Egyesület közös szervezésében került megrendezésre. A 2018/2019. tanévben országosan az egyéni versenyszámokra nemenként és korcsoportonként 10 943 versenyző, a váltóversenyre nemenként, korcsoportonként 419 iskolai csapat nevezett, s végül közülük kerültek ki a megyei döntők 1. és Budapest 1-3. helyezett egyéni versenyzői és váltócsapatai, akik megmérkőzhettek a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért. Az idei országos döntő a magyar sport egyik fellegvárában, Győrben, az Aqua Sportközpontban zajlott.

A szombati megnyitó ünnepségen részt vett, illetve beszédet mondott Rózsavölgyi László, önkormányzati képviselő, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke, dr. Erdős Dániel, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója, Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség tiszteletbeli alelnöke, Andrássy Katalin, a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum főigazgató asszonya és Hartyándiné Frey Aranka, a Győri Műszaki Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese. A Diákolimpia® versenyek fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök, védnökei közt pedig megtalálható volt többek között dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár, valamint Borkai Zsolt Győr város polgármestere is.

A hétvégi versenynek otthont adó Győr a magyar kultúra egyik központja, hazánk műemlékekbenharmadik leggazdagabb városa. A kisalföldi megyeszékhely sokszínűsége abból a rengeteg kis mozaikdarabból áll össze, amit a történelem, a gazdaság, a kultúra, a sport, a természet szépsége, a szakrális és világi értékek alkotnak. A vizek városának is nevezett település pezsgő sportéletet tudhat magáénak. Győrben rengeteg fiatal választja az úszást. Az itteni ötven méteres uszoda nem csak a kitűnő úszók otthona, de rangos versenyek helyszíne is egyben. 2017-ben itt rendezték Magyarország első olimpiai nagyrendezvénye, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, mindemellett a várost a hazai úszósport egyik fellegváraként is emlegetik.

A hétvégi Diákolimpia® Úszás Országos Döntő I., II., korcsoport nyílt és a III., IV. és V-VI. korcsoport „B” kategória versenyei nagyszerű hangulatban teltek, a legizgalmasabb pillanatokról készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig ide kattintva elérhetők.