1500 gyermek tanévkezdését támogatja a Mosoly Táska akció

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.09.11. 08:14

Nehéz helyzetben élő gyerekek iskolakezdését támogatja a Pont Velem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary közös akciója, melyben országszerte 76 kijelölt gyűjtőponton, szeptember 16-ig várják az adományokat. A szervezők 1500 rászoruló kisgyermeket szeretnének tanszerekkel ellátni. 

A negyedik alkalommal meghirdetett nyári adománygyűjtő kampányban olyan gyerekek kaphatnak támogatást, akik családjának nehézséget okoz a tanévkezdéshez szükséges eszközök beszerzése. A korábbi években átlagosan 1300 táska gyűlt össze, a karitatív szervezetnél idén azt remélik, hogy 500 gyermek iskolakezdéséhez járulhatnak hozzá. 

A szervezők arra hívják az iskolásokat, hogy a kinőtt, megunt, de még jó állapotban lévő vagy újonnan vásárolt iskolatáskáikból készítsenek Mosoly Táskát. Hibátlan és még jól használható táskájukat töltsék meg szintén jó állapotú vagy új tanszerekkel, de akár egy személyes üzenetet is hagyhatnak benne a táska új gazdájának majd az adományt vigyék el a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjaira vagy adják le tanáruknak.

A táskákat a legszegényebb településeken élő gyerekeknek, illetve a Szeretetszolgálattal kapcsolatban álló rászoruló családok gyermekeinek adják át, valamint a tanév során elhasználódott felszerelések pótlására használják majd olyan iskolákban és tanodákban, ahol a gyerekek családjai nem tudnak gondoskodni ezek beszerzéséről.

A Mosoly Táska akció szeptember 16-ig tart. Aki támogatná az akciót, de már kinőtt az iskolatáskás korból, a táska árát is felajánlhatja.

Illusztráció: depositphotos.com