Megérkezik az eső, a szél és a lehűlés

Győr+ Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
2024.09.12. 06:38

Csütörtökön egy hidegfront szeli ketté az országot. Nyugatra tartós eső érkezik, ugyanakkor a Dunántúl többi részén és délen többfelé kialakulhatnak záporok, néhol zivatarok is. Máshol még több órára kisüt a nap. A Dunántúlon sokfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél.

Délután nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, ugyanis nyugaton és északnyugaton 12 és 18, máshol 19 és 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, legmelegebb a déli tájakon lesz.

Pénteken sokfelé várható jelentős mennyiségű eső, elsősorban a Dunától keletre és délen záporok, zivatarok is kialakulnak. Késő délután dél felől csökkenhet a csapadékhajlam. Szeles idő várható, az északnyugati szelet a Dunántúlon többfelé viharos lökések kísérhetik. Napközben ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: a Dunántúlon mindössze 9-16, a Duna-Tisza közén és északon 17-23, keleten 24-29 fok valószínű.

Szombaton is felhős, borongós időben lesz részünk. Többfelé várható eső, zápor, helyenként ismét számíthatunk kiadósabb esőre is. A Dunántúlon sokfelé erős, viharos, néhol erősen viharos lesz a nyugati-északnyugati szél, de máshol is várhatóak élénk nyugati-délnyugati széllökések. A hűvös hajnalt követően délután 11-18 fokot mérhetünk.

Vasárnap és hétfőn folytatódik a csapadékos idő, többfelé ismét jelentős mennyiségű eső várható, a legtöbb csapadék a Dunántúlon valószínű. Ezeken a napokon elsősorban a Dunántúlon lehet erős, viharos az északi-északnyugati szél. Vasárnap 11 és 19, hétfőn 14 és 20 fok között alakulhatnak a maximumok.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #eső | #hidegfront | #lehűlés | #ősz | #szél | #zivatar |