Újabb nagyszerű stratégiai megállapodást kötött a győri campus

Győr+ Fotó: SZE
2024.09.12. 09:35

Stratégiai megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem a hazai baromfitenyésztés meghatározó vállalkozásaival, a Bábolna Tetra Kft.-vel és a Bábolna Brojler Kft-vel. a 37. Bábolnai Gazdanapokon. Az együttműködés az intézmény gyakorlatorientált oktatási stratégiájának megvalósítása mellett kiterjed az agrár- és élelmiszeripar, valamint a versenyszféra számára nyújtott szolgáltatási portfólió kialakítására, továbbá a kutatás-fejlesztési és innovációs munka elmélyítésére.

A Széchenyi István Egyetem stratégiai megállapodást kötött a hazai baromfitenyésztésben meghatározó Bábolna Tetra Kft.-vel és Bábolna Brojler Kft.-vel. A 37. Bábolnai Gazdanapokon aláírt együttműködés a már meglévő partnerségekre és a cégek Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karral fenntartott jó kapcsolatára épít. A Bábolna Tetra Kft. a világ harmadik legnagyobb tojóhibrid-tenyésztő vállalkozása, amelynek aktivitása mintegy 60 országra terjed ki. A Bábolna Brojler Kft. a hazai húshibridtenyésztés meghatározó szereplője, a cég ugyancsak széles körű nemzetközi tevékenységgel működik.

A szakmai együttműködésben az egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara mellett a műszaki, az informatikai és a gazdaságtudományi területek képviselői is részt vesznek. A partnerség kiterjesztését az egyre növekvő hallgatói létszám és az intézményben folyó, több tudományágat együttesen érintő, interdiszciplináris kutatások is indokolják.

A megállapodásban a Bábolna Tetra Kft. és a Bábolna Brojler Kft. vállalta, hogy gyakorlati helyszínként járul hozzá az alap- és mesterszakos hallgatók, továbbá a szakirányú továbbképzésben részt vevő mérnökök magas színvonalú képzéséhez. A két cég támogatja továbbá munkavállalóit abban, hogy részt vegyenek a Széchenyi István Egyetem szakirányú továbbképzésein, valamint posztgraduális és doktori képzésein.

Az együttműködő felek a már meglévő közös tevékenységük mellett a jövőben újabb kutatás-fejlesztési és innovációs projektek indítását, új termékek létrehozását tervezik. A partnerség kiemelt célja a precíziós technológiákban és a digitális megoldásokban jártas szakember-utánpótlás biztosítása, amely a vállalatok életében elengedhetetlen a tartósan eredményes gazdálkodás és a nemzetközi versenyképesség fenntartásához, illetve a folyamatos fejlődés biztosításához.

Forrás: Széchenyi István Egyetem