Ez a ház más mint a többi! Nyissuk ki az ajtaját újra és újra!

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2024.09.13. 09:00

Tavaly ősszel különleges Háznyitogató programmal ünnepelte a felújítása utáni újranyitását a Generációk Háza. A kreatív csapat idén sem tétlenkedik, a dolgos nyári szünet után már a szeptemberi műsorfüzet is izgalmas kínálattal csalogat. Hogy mi minden vár a belváros szívében pompázó, színes intézményre, arról Fazekas Antóniát kérdeztük.

Tehetségek tárlatával robbant be az évad a művészeti műhelyben, a BLISS Collective impulzív összeállítása szeptember 30-ig látogatható.

Közben persze egymást érik a programok, szeptember 20-án a Hamajdlesz Színház előadására, a Játék a kastélyban című darabra válthatunk jegyet, rögtön másnap, szeptember 21-én szombaton pedig hivatalosan is kinyitja kapuit a kreatív központ, érkezik ismét a népszerű Háznyitogató.

„Minden generációnak szeretnénk ízelítőt adni abból, hogy mivel foglalkozunk, milyen szakköreink indulnak a 2024/25-ös évadban, illetve, hogy milyen foglalkozásokon vehetnek részt, de kiderül a többi között az is, hogy milyen előadások szerepelnek a repertoárban. Gazdag a programkínálat, kismamáknak és babáiknak, fiataloknak, de szenior közönségünknek is készültünk meglepetésekkel” – árulta el érdeklődésünkre az igazgató-helyettes.

Míg sétáltunk egyet a klímatudatos és energiahatékony, ötletes csecsebecsékkel tűzdelt épületben, Fazekas Antónia kifejtette, hogy tartalmasan teltek az elmúlt hónapok is a csapat életében, hiszen a táborok mellett nagy lelkesedéssel készültek a jövőre. „Természetesen próbáltunk egy picit mi is pihenni, de szeretettel szerveztünk, hogy minél több hasznos és kreatív lehetőséggel tudjuk megkínálni a győrieket és az érdeklődőket” – tette hozzá Antónia.

Töknap, Összművészeti Fesztivál, karácsonyváró Lámpást viszek varázslat és adventi forgatag is helyet kapott a kínálatban, csak nyissuk ki a ház ajtaját újra és újra, nem fogjuk megbánni…