Árvíz: lezárják a Móricz Zsigmond rakparti utat

Győr+ Fotó: Győr+ Archív, Marcali Gábor
2024.09.13. 13:27

Arra kérik a győri autósokat, hogy szombattól ne használják a Móricz Zsigmond rakparti parkolókat, ugyanis a gyors vízszint emelkedés miatt a víz akár az autókat is elérheti.

A Duna és a Rába folyók vízgyűjtő területein lehulló nagy mennyiségű csapadék hatására árvíz érkezik hazánk területére. Ezzel összefüggésben Győrben a Rába és Mosoni-Duna folyók vízszintje jelentősen emelkedni fog az elkövetkező napokban.

A Vízügyi Főigazgatóság adatközlése szerint várhatóan szombat éjszaka (09.14.) a Mosoni-Duna vízszintje eléri a Móricz Zsigmond alsó rakparti út szintjét a Kossuth-híd alatt!

Az érkező árvíz miatt várhatóan szeptember 14-én, szombaton az esti órákban a Móricz Zsigmond alsó rakparti utat lezárják a forgalom elől, minden gépjármű számára a Széchenyi-híd, Jedlik-híd lesz a terelőút! A lezárás pontosabb időpontjáról holnap ad ki újabb tájékoztatót Győr Város Útkezelő Szervezete.

Az előrejelzés szerint intenzív áradás várható, ezért arra kérik az autósokat, hogy szombattól ne használják a Móricz Zsigmond rakparti parkolókat, ugyanis a gyors vízszint emelkedés miatt akár víz érheti el az autókat is!

A Kossuth-hídon csak a gyalogosok, kerékpárosok és a Káptalandombra autóval behajtók közlekedhetnek, az átmenő autósforgalom elől a híd zárva marad majd az árvíz levonulásáig.

Forrás: Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete

Korábban ma a témában:

Kapcsolódó témák: #áradás | #árvízvédelem | #Győr | #Mosoni-Duna | #rába |