Nagyarányú győzelemmel jutott tovább az ETO a Magyar Kupában

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.09.14. 17:47

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában az ETO Putnokra látogatott, ahol a második félidő derekán ugyan visszajött a meccsbe a hazai csapat, ám összességében megérdemelten jutottak ki a győriek a következő körbe.

Putnok FC – ETO FC Győr 2-6 (0-1)
Putnok, Várady Béla Sportközpont. V.: Berényi (Kovács G., Nagy V.)

Putnok FC: Perehanec – Végső, Mrva, Galacs, Lőrincz, Pócsik, Korbély, Tordai, Máris, Kercsó, Nemes. Vezetőedző: Szala Ákos.

ETO FC Győr: Petráš – Albion, Bitri, Szépe, Boldor, Stefulj, Ouro (Vingler 86’), Anton, Gavrić (Skvarka 86’), Sahli (Diarra 72’), Benbouali (Krivokapic 76’). Vezetőedző: Borbély Balázs.

Gsz.: Lőrincz (65’, 73’) ill. Stefulj (51’, 90’), Sahli (14’), Benbouali (53’), Gavric (74’), Krivokapic (83’).

Mindjárt az első percben ígéretes helyzetet alakított ki a csapat, Stefulj gurított középre, az érkező Sahli a kapu fölé lőtt. A következő percben már a hazaiak veszélyeztettek, Korbély kemény lövését ütötte szögletre Petráš. A 11. percben Stefulj futott el a baloldalon, beadását Benbouali hatalmas helyzetben a kapusba fejelte. Három perccel később ismét Stefulj készített elő, ekkor már az érkező Sahli eredményes tudott lenni, kilőtte a hosszú alsót 0-1. A 26. percben Bitri szabálytalankodott a tizenhatosunkon belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Lőrincz nagy erővel bombázta a kapu fölé, így maradt a 0-1. Az első félidő végén a csapat közel járt a második gólhoz, Benbouali a kapufát találta el.

A második félidő elején Boldor próbálkozása kerülte el a kaput. Egy perccel később Korbély lépett ki ziccerben, ám Petráš bravúrral védett. Az 51. percben Sahli hosszú indítását Stefulj a kapufa érintésével fejelte a hálóba 0-2. Két perccel később Benbouali lépett ki, és magabiztosan lőtt a kapuba a kifutó Perehanec mellett 0-3. Az 58. percben egy felívéelt szabadrúgást Máris fejelt a jobb kapufára. A 64. percben Boldor hibázott a kapu előtt, Pócsik labdaszerzés után kapufát lőtt. Egy perccel később szép támadást vezettek a hazaiak, középen Lőrincz egy labdaátvétel után a kapuba lőtt 1-3. A 73. percben Lőrincz szabadrúgása a kapufáról visszapattant Petrášra, így a labda a hálóban kötött ki 2-3. A következő percben jobboldalon vezették a győriek támadást, aminek a végén Gavric volt eredményes 2-4. A 83. percben Stefulj középre adását a hosszún érkező becsúszva értékesített 2-5. A végeredmény a 90. percben alakult ki, Stefulj érkezett remek ütemben egy jobboldali beadásra, majd kapásból a hálóba lőtt 2-6.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #Magyar Kupa |