Árvíz – több helyen is forgalomkorlátozás van Győrben!

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.09.15. 08:03

Győr város folyóinak áradása miatt több forgalomkorlátozást kell elrendelni a város útjain! - a győri Útkezelő Szervezet tájékoztatója.

Az Országos Vízügyi Igazgatóság adatai szerint a Mosoni-Duna vasárnap napközben elönti a Móricz Zsigmond rakpartot, ezért 09.14-én 23 órától elkezdték a rakpart lezárásának kiépítését. A vasárnap hajnaltól közlekedő helyi járatok már terelőúton közlekednek!

Az előrejelzés szerint intenzív áradás várható, ezért arra kérik az autósokat, hogy NE használják a Móricz Zsigmond rakparti parkolókat, ugyanis a gyors vízszint emelkedés miatt víz érheti el az autókat is!

A Kossuth-hídon csak a gyalogosok, kerékpárosok és a Káptalandombra autóval behajtók közlekedhetnek, az átmenő autósforgalom elől a híd zárva marad majd az árvíz levonulásáig.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakembereket csoportosít át Győrbe, így kizárólag a vízügy munkatársai várakozhatnak autóval az Árpád útnak a Baross út és Aradi Vértanúk útja közötti szakaszon lévő parkolókban!

A Petőfi-híd alatti parkolót a Győrszol lezárta a forgalom elől a Rába áradása miatt.

A vízügyi előrejelzések szerint a Mosoni-Duna vízszintje elérheti a 7 méter 70 cm- is. A 2013-as rekord mértékű árvíz során mért legnagyobb vízállás 8 méter 40 cm volt a Mosoni-Dunán.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #árvíz | #forgalomkorlátozás | #időjárás |