Ötgólós győri siker a BL második fordulójában

Venesz Klaudia Illusztráció: O. Jakócs Péter
2024.09.15. 15:31

A német Ludwigsburg otthonába látogatott vasárnap a Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligája második fordulójában. Az Esbjerg ellen már bevált kerettel vágott bele a mérkőzésbe Per Johansson együttese.

A hétközi, Békéscsaba elleni találkozón több kulcsember is pihenhetett annak érdekében, hogy a Bajnokok Ligája következő körére tudjanak fókuszálni, ugyanakkor hatalmas lehetőség volt ez az együttes fiataljainak is, akik értékes játékospercekhez jutottak. A német bajnokokkal legutóbb az előző BL-fináléban csaptak össze a mieink, akkor 30:24-es eredménnyel zárult a találkozó a győriek javára. A forduló másik különlegessége, hogy értékes balátlövőnk, Kelly Dulfer éppen ebből a csapatból érkezett Győrbe.

A mérkőzés előtt a gyorietokc.hu portálnak nyilatkozott Johansson: „Nagyon jól haladt a héten a Ludwigsburg elleni felkészülésünk – mondta svéd vezetőedzőnk. – Legutóbb júniusban, a Bajnokok Ligája döntőjében találkoztunk velük, és tudjuk, hogy nagyszerű kvalitásaik vannak. Az ő csarnokukban is nehéz játszani, kemény kihívás előtt állunk. Küzdelmes, harcos, fizikailag kemény meccset várok Ludwigsburgban, amire nagyon alaposan fel kell készülnünk, és fel is fogunk.”

A vendéglátók a mérkőzést rendezetlen védelemmel kezdték, ezt és Sako gyors indításait próbálta meg kihasználni az ETO. A német együttes szépen tartotta a lépést a győriekkel, a 13. percben született meg az egyenlítő gól (6:6). Háromgólós előnyt sikerült kiharcolnia az ETO-nak, amit villámgyorsan faragott le a Ludwigsburg, a 25. percben 14:14-re egyenlítettek. A félidőben 16:18-as, győri vezetéssel vonult a két együttes az öltözőbe.

A találkozó második félidejének első időkérésében Per Johansson instruálta a csapatát: „Olyanok vagyunk, mint az iskolás gyerekek. Futsz, de nem gondolkozol” – utalt arra, hogy négy perc után a próbálkozások nem vezettek eredményre. A találkozó 38. percében, az addigi legmagasabb, négygólós különbséget regisztrálták, de hamar érkezett a kontra a németektől (18:21). A Ludwigsburg hamar dolgozott le a hátrányból, tiszta lövésből, a találkozó 43. percében ismét egyenlítő gól született (21:21). A következő időkérés a németek részéről érkezett, Griesbach kívánta rendezni a helyzetet: az ETO három góllal lépett el a hazai csapattól, a 47. percben 23:26-os eredménnyel. Győri-Lukács szabálytalankodását követően hetest ítéltek a bírák, Sako gyönyörűen hárított és a kontrával a mérkőzés legnagyobb differenciáját, ötgólós különbséget sikerült kialakítani az 50. percben. Kristine Beristöl két sáncával mentett, lehetőséghez juttatva a csapatot, hat perc telt el az ETO gólszerzése nélkül, ezt az 56. percben törték meg a zöld-fehérek (25:29). A találkozó utolsó perceit emberhátrányban folytatta az ETO: Housheer a szabálytalankodását követően helyet foglalt a kispadon. Az utolsó percben Sako lábáról pattant ki egy lövés, Nze Minko hálóba juttatott labdájával 26:31-re állította be a végeredményt.