Az árvíz miatt lezárhatják a Petőfi-hidat is

Győr+ Fotó: Mireider Máté
2024.09.15. 18:00

A híd lezárására azért lehet szükség, hogy az árvízvédelmi falat a Rába mentén teljesen le tudják zárni - tájékoztat Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete.

Mint írják, előfordulhat, hogy le kell zárni a Petőfi hidat mindennemű forgalom elől. „A Rábán levonuló árhullám szintje elérheti azt a magasságot, amikor a belváros védelmében a vízügyi igazgatóságnak be kell építenie az árvízvédelmi kaput. Nem azért kell lezárni a hidat, mert annak baja esne, ha elérné a folyó a szerkezet alsó élét, hanem azért, hogy a Vízügyi Igazgatóság árvízi védekezése teljes körű lehessen. A Rába folyó mentén a Zechmeister úton egy árvízvédelmi fal húzódik a töltés felső részén, amelyet keresztül tör a Petőfi híd útteste. A kapuzat beépítéséhez le kell zárni a hidat, sem gyalogosok, sem kerékpárosok, sem autósok nem haladhatnak át rajta” – részletezi a lezárás okait Máthé-Tóth Péter, a szervezet igazgatója, felhívva a figyelmet: a gyalogosok a Petőfi híd melletti gyalogoshidat használhatják, azonban az nem akadálymentesített.

Amennyiben szükség van árvízi védekezésre, annak kiépítése alatt a Petőfi-híd – Zechmeister úti körforgalmat munkagépek fogják elfoglalni, ezért a Zechmeister úti forgalmat a Bécsi kapu tér irányából a Jókai útra terelik. Az árvízvédelmi kapu kiépítését követően ez a terelés megszűnik.

Amint pontosabbat információ lesz arról, hogy mikor kell a hidat lezárni az árvízi védekezés miatt, tájékoztatni fogják a közlekedőket!

Kapcsolódó témák: #árvíz | #ÉDUVIZIG | #Győri Útkezelő Szervezet |