Orbán: A helyzet komoly!

Győr+ Fotó: MTI/Fischer Zoltán
2024.09.16. 09:20

A rendkívüli árvízhelyzet miatt már kora reggel összeült az Operatív Törzs a Belügyminisztériumban. A tárgyalást követően Orbán Viktor közösségi oldalán megosztott videójában elmondta: a helyzet komoly, hiszen nagy mennyiségű víz érkezik hazánk területére.

A miniszterelnök kifejtette, hogy három veszélyes helyszín van Magyarországon: Szigetköz, Dunakanyar és Budapest. “A veszély mértéke nem nagyobb, mint 2013-ban volt, tehát a feladat amit meg kell oldanunk, az nem példátlan. 2013-ban körülbelül fél méterrel magasabban tetőzött a Duna, mint ahogy most várjuk. Azt is ki tudtuk védeni, azt is meg tudtuk oldani!”emelte ki a posztban a kormányfő.

Orbán Viktor hozzátette, hogy amire figyelni kell, az az, hogy ne rutinból dolgozzanak. “Tapasztalt szakemberek vannak, a tapasztalat hasznos, de a rutin veszélyes” – vélekedett. A miniszterelnök arra kérte az Operatív Törzs vezetőit, hogy mindenki a saját területén maradjon éles, dacára annak, hogy oldottam már meg ennél komolyabb feladatot is. “Ne megszokásból reagáljanak, hanem minden nap, pontos kezdéssel, pontos információgyűjtéssel, pontos elemzések alapján, világos, végrehajtható és ellenőrzött intézkedéseket hozzanak!” – tette hozzá a kormányfő.

Kapcsolódó témák: #árvíz | #miniszterelnök | #operatív törzs |